Kinderspeelparadijs naar voormalig pand Praxis

ETTEN-LEUR - Kinderspeelparadijs Ballorig gaat per 1 april het oude pand van de Praxis, voorheen Formido, aan de Grauwe Polder op de hoek met Mon Plaisir in Etten-Leur huren.

Ballorig wil hier een binnenspeeltuin voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar gaan exploiteren. De eigenaar van het pand, Harrie van Heeswijk, heeft dat bevestigd. Wanneer de exacte opening van de binnenspeeltuin plaatsvindt is nog niet bekend. Ballorig heeft al een kleine veertig vestigingen in Nederland en ook drie in Duitsland. In Noord-Brabant zit Ballorig nu op drie plekken: Tilburg, 's-Hertogenbosch en Veldhoven.

Leegruimen

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het leegruimen van de oude Praxis, waar lange tijd van Harrie van Heeswijk een aantal verenigingen gebruik van mochten maken, zoals theatergroep Max Mini, modelspoorvereniging Baroniespoor en Stichting Inzameling Litouwen, die er hun materialen mochten opslaan.

Rommelmarkt

In het weekend van 17 en 18 maart wordt ten behoeve van deze stichting een rommelmarkt gehouden om het laatste transport met goederen naar Litouwen te bekostigen.

De openingstijden van de rommelmarkt zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Er worden voornamelijk boeken, cd's, dvd's, Nederlandse spelletjes en veel materialen voor de doe-het-zelver zoals hout, latten, handgrepen voor deuren enzovoorts te koop aangeboden.[l]