Alles om de bal weer te veroveren.
Alles om de bal weer te veroveren. v.v. Internos

Internos verrast koploper

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag kreeg Internos koploper Schijf op bezoek. De ploeg uit Schijf staat al vanaf het begin van de competitie fier bovenaan. De vraag was of Internos genoeg tegenstand zou kunnen bieden.

Internos begon onder de stralende winterzon goed aan de wedstrijd. Pakte gelijk het initiatief, hield de posities goed bezet en zette Schijf onder druk. Al in de 9e minuut werd de score geopend. Het was Danny die een flinke rush over links maakte. Verschillende tegenstanders zijn hielen liet zien en bij de achterlijn gekomen, het overzicht had behouden. Trok de bal netjes terug naar de 5 meter lijn waar het een makkie was voor de klaarstaande Jordy om de 1-0 te scoren. Internos bleef goed voetballen en gaf Schijf niet de gelegenheid om te laten zien waarom ze koploper waren. Na rust ging de wedstrijd op en neer. Schijf wilde natuurlijk de gelijkmaker en Internos een 2e goal. Het duurde echter tot de 78e minuut voor het tweede doelpunt viel. Een afschuwelijk misverstand tussen de Schijf keeper en zijn verdedigers werd afgestraft door de net ingevallen Jorrik, 2-0 voor de thuisploeg. Geen vuiltje aan de hand totdat 2 minuten voor een Internos verdediger direct rood kreeg na een niet zo slimme overtreding op een ongevaarlijke plek. In de 3e minuut van de extra tijd maakte Schijf dan toch de aansluitende treffer. Met nog kort te spelen werd het toch nog even billenknijpen voor Internos, het eindsignaal was dan toch bevrijdend en met 2-1 winst bleven de punten in Etten-Leur.

Voetbal Speeltuin weer gestart
Op 20 januari is de Voetbal Speeltuin weer van start gegaan. De Voetbal Speeltuin is voor kinderen van 2,5 tot 4,5 jaar oud om gratis (!) spelenderwijs kennis te maken met voetbal en staat het spelplezier voor op! Papa’s, mama’s, opa’s & oma’s trappen met veel plezier een balletje samen met hun jonge kroost, waardoor oud & jong samen komen. Het verhaal achter de Voetbal Speeltuin is dat alle (groot)ouders zelf fanatiek hebben gevoetbald. Deze ouders hebben van daar uit het idee gehad om de Voetbal Speeltuin op te zetten. Ze zijn vanaf de jeugd al lid of lid geweest van Internos. Daar Internos altijd heeft geïnvesteerd in de jeugd, was de opzet voor de hele kleintjes een kleine stap. De grote kracht van de Voetbal Speeltuin is dat de kinderen op een ongedwongen en speelse manier kennis maken met voetbal. En dat ze er plezier in hebben is te zien! Met een brede grijns jagen ze achter de bal aan in een (te) groot tenue van een Nederlandse voetbalclub. Ze leren op een actieve manier om te gaan met andere kinderen. De komende data waarop de Voetbal Speeltuin zal zijn, zijn als volgt: 24 februari , 3 maart, 10 maart, 17 maart, 24 maart en 31 maart. Indien je interesse hebt, kun je contact opnemen met Maikel Mol: 06-51930392 of met Frank de Leeuw: 06-55206662. [l]

alles om de bal weer te veroveren