Winnaars van de Table stars the battle.
Winnaars van de Table stars the battle. Rob Verschuren

BS De 4 Heemskinderen wint Table stars the battle bij TTV Tanaka

ETTEN-LEUR - De derde editie van het jaarlijks terugkerende tafeltennistoernooi in de carnavalsvakantie was wederom een mooi evenement met 42 zeer enthousiaste deelnemers, want het bruiste van de energie in de Tanakahal tijdens deze ronde van table stars the battle. Deze keer besloot de organisatie het evenement over twee dagen te verdelen, zodat er meer speelminuten beschikbaar waren voor de kids.

Op donderdagmiddag was het de beurt aan de kinderen van de groepen 5 en 6 om hun tafeltenniskwaliteiten te tonen. Dit gebeurde zeker niet onverdienstelijk. Na een inspirerende warming-up werden er in een meerkamp vele mooie, lange rally’s gespeeld. Na deze wedstrijden was het tijd voor het rondje rond-de-tafel. Dit werd met erg veel enthousiasme ontvangen. Om 16.00 uur werd er door de organisatie de eerste prijzen uitgereikt.

Op vrijdag was het de beurt aan de groepen 7 en 8. ’s Ochtends mochten 21 leerlingen van groep 7 het spits afbijten. Na de warming-up gegeven door hoofdtrainer Dave Wolbertus werd er voor het eerst gestreden in een jongenspoule en een meisjespoule. De inschrijvingen van deze ochtend kwamen vooral van De 4 Heemskinderen en De Toverlaars. Ook hier ging het er sportief aan toe en na diverse zwaar bevochten wedstrijden kwamen de kampioenen boven drijven. Tot slot werd ook hier het fanatieke rondje rond-de-tafel gespeeld.

De middag was bestemd voor groep 8. Hier waren kinderen van maar liefst 6 verschillende scholen actief. De energie en het enthousiasme spatte er deze middag vanaf en na een strakke tijdsplanning werden precies om 17.00 uur de prijswinnaars gehuldigd.

De scholenprijs, vorig jaar nog gewonnen door De Pontus, ging dit jaar met duidelijke cijfers naar bs De 4 Heemskinderen. Zij mogen de bokaal een jaar lang bewonderen op hun school.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers van de club die ervoor hebben gezorgd dat de deelnemers een leerzame en sportieve dag hebben gehad. Alle deelnemers hebben de mogelijkheid om de komende tijd een aantal keer gratis te komen trainen. Mocht je nu het toernooi gemist hebben en toch graag een keertje langskomen dan ben je op maandagavond van 18.30-19.30 uur en/of woensdagavond van 18.30-19.30 uur van harte welkom om een keertje mee te trainen.

Hieronder volgen tot slot nog de uitslagen:

Groep 5/6: 1e Gabriël Boslooper; 2e Stan Stadhouders; 3e Stijn van Duuren

Rond-de-tafel gr 5/6: 1e Stan Stadhouders; 2e Gabriël Boslooper; 3e Aaron Schalk

Groep 7 jongens: 1e Youri Janssen; 2e Jurre vd Made; 3e Taco van Hooijdonk

Rond-de-tafel gr 7 jongens: 1e Youri Janssen; 2e Jurre vd Made; 3e Joris Marijnissen

Groep 7 meisjes: 1e Emilia Bizon; 2e Ramaiza van Zantvliet; 3e Myrne Weber

Rond-de-tafel gr 7 meisjes: 1e Emilia Bizon; 2e Isra Azmani; 3e Ramaiza van Zantvliet

Groep 8: 1e Sten vd Made; 2e Stan vd Brekel; 3e Tom de Kinderen

Rond-de-tafel gr 8: 1e Hugo Maanders; 2e Jip Liebregts; 3e Stan vd Brekel

Scholenprijs wisselbokaal: 1e De 4 Heemskinderen; 2e De Toverlaars; 3e D’n Overkant. [l]

Afbeelding