Vreugde na het bereiken van de halve finale beker
Vreugde na het bereiken van de halve finale beker Peter Maasdam

DSE JO 13-2 knokt zich naar halve finale beker

ETTEN-LEUR - Op donderdag 22 februari, terwijl het zonnetje langzaam ging slapen en de temperatuur buiten onder 0 zakte, steeg de temperatuur en de adrenaline in de kleedkamer. Peter zette het team op scherp, hij was duidelijk…. de komende maanden gaan we oogsten wat we de eerste maanden gezaaid hebben! Een paar duidelijke afspraken werden gemaakt, de kids gingen met stoom uit de oren naar buiten. Tegenstander HZ75 was tot aan vandaag ongeslagen. We waren dus gewaarschuwd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de jongens en meiden hadden begrepen waar het om ging, een plek bij de laatste 4 van de beker ! Direct volle druk op de tegenstander en alle posities perfect bezet. Na een minuut of 7 de eerste corner…. Hier hadden we het over gehad. Goed voor door Jarro… druk erop…. HZ kreeg de bal niet weg en ….. 1-0 !! Koen “frommelde” hem binnen. Een ontlading op het veld en zeker ook bij de wisselspelers in de dugout. Deze start gaf vertrouwen en de meiden en jongens gingen nog beter combineren. Ons middenveld was heer(dame) en meester!! HZ kwam eigenlijk niet van eigen helft af, en bij de eerste keer dat ze dat wel deden onderschepte Inigo de bal en hij stuurde direct Shane diep. Deze liep zijn 2x zo grote tegenstander er totaal uit en tikte de 2-0 langs de keeper.

Hierna kwam HZ wat vaker van eigen helft, maar de samenwerking van onze verdedigers werkte perfect. En een enkele keer dat de bal erdoor heen ging, was Job alert en een zekerheidje.

Na wat wissels gooide Sam zijn ouderwetse turbo op links er eens op, vanaf eigen helft naar de achterlijn… even kijken…. balletje strak voor waar Sjoerd prima was meegelopen en de 3-0 binnenliep.

Na de rust gebeurde het onvermijdelijke…. DSE dacht de buit wel binnen te hebben, liep uit de organisatie en de focus was wat weg. HZ daarentegen gooide er een schepje bovenop en wilde er juist nog vol voor gaan. Een dik verdiend doelpunt van de gasten uit Hooge Zwaluwe was het resultaat. We hadden daarna moeite om het niveau van de eerste helft weer op te pakken, maar herpakten onszelf wel en bleven redelijk eenvoudig op de been. 5 minuten voor tijd werd Shane nogmaals in positie gebracht en hij schoot de toch wel bevrijdende 4-1 links in het hoekje.

HALVE FINALE !! Nog geen badjas maar wel werden de kids door de supportersvereniging nog beloond met een prachtige persoonlijke DSE handdoek… Trots op de individuele spelers en speelsters, maar zeker ook op het volledige team! [l]