R: Sjoukje Dijkstra, L: Joan Haanappel en Mary Dotsch SKN
R: Sjoukje Dijkstra, L: Joan Haanappel en Mary Dotsch SKN Chantal Vervuren

Lindsay van Zundert opnieuw Nederlands Kampioen kunstrijden 2018

ETTEN-LEUR - Van 22 t/m 25 februari werd op de Uithof in Den Haag de Internationale Challenge Cup verreden. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toppers. Ook dit jaar werd de wedstrijd gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap 2018.

De 13-jarige Lindsay van Zundert uit Etten-Leur (FAN-Eindhoven) wint voor de tweede keer Nederlandse titel in de categorie Advanced Novice Ladies.

Afgelopen donderdag reed Lindsay haar korte kuur. Deze kuur leverde haar een 4e plaats op. Vrijdag wist Lindsay haar titel te verdedigen met haar beste lange kuur (PB). Met deze kuur erbij leverde dit een totaalscore van 81.38 punten. Het zilver ging naar Mikai van Ommeren (BKV) met 79.07, terwijl Isabella Smit (KAT) het bons pakte met 77.03. Alle drie de jonge dames maken deel uit van het SKN Top Talent Team! In de eindrankingvan de Challenge cup in een internationaal veld van 30 deelnemers eindigde Lindsay op een 10e plaatst en als beste Nederlandse rijdster waarmee zij de derde titel op haar naam schreef. In 2014 werd zij Belgische Kampioene Miniemen en in 2017 behaalde zij ook de titel Nederlands Kampioene.

Enorm dankbaar is Lindsay haar coaches Ansje Bocklandt, Eefje Bocklandt & Kirsten Verbist (ASW-Wilrijk), haar mama, opa, oma en school want dankzij hen kan zij haar droom werkelijkheid maken. Lindsay maakt deel uit van het Toptalent Team van Stichting Kunstrijden Nederland. Uiteraard bedankt zij Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra voor al hun goede zorgen en inzet het afgelopen jaar. In maart zal Lindsay deelnemen aan de internationale ISU wedstrijd Coupe du Printemps in Luxemburg. [l]

R: Sjoukje Dijkstra, L: Joan Haanappel en Mary Dotsch SKN