Etten-Leurse Bode organiseert weer lijsttrekkersdebat

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse Bode organiseert in samenwerking met de lokale politieke partijen ook dit jaar weer een politiek debat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart.

DOOR PETER HOUTEPEN

Net als in 2014 en in 2010 het geval was, zijn de lijsttrekkers van de deelnemende partijen - dit keer zijn dat er acht - uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. Dat debat wordt gehouden op zondag 10 maart vanaf 10.30 uur. Locatie is ditmaal de grote theaterzaal van Nieuwe Nobelaer. Belangstellenden zijn welkom om het debat bij te wonen en worden vanaf 10.00 uur ontvangen met een kopje koffie of thee.

Stellingen

Namens de politieke partijen fungeren reageren de lijsttrekkers Ronnie Buiks (CDA), Kees van Aert (APB), Frank Vrolijk (VVD), Ron Dujardin (D66), Lia Boeren (Ons Etten-Leur), Hans Wierema (PvdA), Louis Roks (Leefbaar Etten-Leur) en Dennis Aerts (GroenLinks) op een viertal stellingen die door debatleider Ivo Pertijs aan hen worden voorgelegd.

Zaal

De vier stellingen waar op zondag 10 maart over gesproken wordt zijn: het buitengebied, ondernemen in Etten-Leur, het verenigingsleven en integriteit. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid dat aanwezigen in de zaal op de stellingen reageren. Het debat duurt tot uiterlijk 12.30 uur. Nadien volgt nog een kleine nazit in de foyer van Nieuwe Nobelaer.[l]