De Run-Bike-Walk vond vorig jaar voor de eerste keer plaats. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
De Run-Bike-Walk vond vorig jaar voor de eerste keer plaats. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN Foto:

Run-Bike-Walk Etten-Leur in nieuw jasje

ETTEN-LEUR - Het vorig jaar voor het eerst gehouden evenement Run-Bike-Walk Etten-Leur krijgt dit jaar een nieuw jasje. Waar het evenement zich in 2017 vooral in de avonduren afspeelde, zal dat dit keer overdag het geval zijn.

DOOR PETER HOUTEPEN

Dat gebeurt op koopzondag 25 maart met een dagprogramma voor het hele gezin. De organisatie, een initiatief van Lionsclub Etten-Leur e.o., rekent op enkele honderden deelnemers die kunnen wandelen, fietsen en/of hardlopen. "We gaan met z'n allen sportief de lente tegemoet", zegt Vincent Wiegerinck.

Ineengeslagen

De organisatie bestaat behalve uit de Lionsclub ook uit ARV Achilles, RoadRunners Etten-Leur en wandelvereniging De Losse Feeter. "We hebben de handen ineengeslagen om er een prachtig evenement van te maken voor het hele gezin", aldus Wiegerinck. Iedereen kan volgens hem mee rennen, wandelen of fietsen. "De wandelroutes variƫren van tien tot twintig kilometer en de fiets en run-bike-run routes van 23 tot 65 kilometer. Daarnaast kunnen bedrijfsteams deelnemen en is er een speciale sponsorloop voor de jeugd."

AED's

De opbrengst van de tweede Run-Bike-Walk Etten-Leur is wederom bestemd voor een goed doel. Vorig jaar werd 1.555 euro opgehaald voor palliatieve zorg aan kankerpatiƫnten. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor de Stichting Hartveilig Etten-Leur, die op grote schaal op openbare plekken Automatische Externe Defibrillators (AED's) wil plaatsen zodat deze 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar zijn voor de omgeving. Vincent Wiegerinck: "Zo wordt de kans op overleven van iemand met een hartstilstand aanzienlijk groter. Om te kunnen voldoen aan de dichtheid van de zes-minuten zone, zijn in de gemeente Etten-Leur tachtig tot honderd AED's nodig. Hieraan willen wij als organisatie graag ons steentje bijdragen."

Slotronde

De start en finish van de Run-Bike-Walk bevinden zich aan de Moeierboom op de Markt en ter hoogte van Het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg. "We streven er naar om iedereen rond vier uur 's middags te laten finishen en dat we dan met alle deelnemers tegelijk een kleine slotronde maken door het centrum. Dat zal een geweldige happening worden, met live muziek. Een beetje de sfeer van Via Gladiola tijdens de Vierdaagse van Nijmegen, maar dat in Etten-Leurse sferen."

Informatie

Alle informatie is te vinden op www.runbikewalkettenleur.nl

Direct inschrijven kan via www.inschrijven.nl[l]