Brian Martens Brabants kampioen L-springen

ETTEN-LEUR - Concordia Florebit ruiter Brian Martens is vorig weekend met zijn paard Vandiama Brabants kampioen geworden in het springen klasse L.

De beste 80 L-ruiters en amazones van Brabant hadden zich gekwalificeerd voor dit kampioenschap door het rijden van de kringwedstrijden. Brian had niet alle kringwedstrijden gereden maar had toch voldoende punten behaald om door te mogen naar de Brabantse kampioenschappen. Het kampioenschap was een wedstrijd over twee manches en een barrage voor de foutloze combinaties.
In de eerste manche waren er 45 foutloze combinaties, in de tweede manche nog maar 13. In de barrage werd er op het scherpst van de snede gereden en zeker door Brian met zijn Vandiama. Super snel vlogen ze over het barrageparcours. Met korte wendingen en vol risico op het laatste lange stuk richting de laatste hindernis wisten ze foutloos te blijven in een super snelle tijd van 37.15 seconden. Maar liefst 2,5 seconden voor nummer twee Marloes Thoonen uit Oeffelt en 4 seconden voor nummer drie Emma Weber uit De Mortel. Een fantastische prestatie van Brian!
Ze zijn nu natuurlijk gekwalificeerd voor het NK in Ermelo.
In de klasse B wist Bregje Martens (zus van) met haar paard Indiana Jones een mooie 5e plaats te behalen. Ze waren twee keer foutloos gebleven en hadden van de jury 78 punten voor stijl gekregen. Knappe prestatie![l]