Volop belangstelling tijdens de zondagopening.
Volop belangstelling tijdens de zondagopening. cees jochems

Drukkerij Museum twee zondagen geopend in maart

ETTEN-LEUR - Hoewel op internet veel informatie te vinden is over het drukkersvak bestaat er nog steeds grote belangstelling voor het oude ambachtelijke vak zelf waar vaklui met hun beïnkte handen de historische drukpersen bedienen.

In het Nederlands Drukkerij Museum te Etten-Leur kan men met volle teugen genieten van deze mogelijkheid om oude drukmachines te vergelijken met het hedendaagse digitale printtijdperk.
Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines waarvan Ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen.
Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museumdag.
Het Nederlands Drukkerij Museum is geopend dinsdag t/m vrijdag en in het weekend van 4 maart en 18 maart van 13:00 – 16:30 uur. Groepen op afspraak.
Op de website www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu vindt u meer informatie over tentoonstellingen, workshops, groepsbezoeken en bereikbaarheid. [l]

Volop belangstelling tijdens de zondagopening