Voorjaarsuitstapje naar Bergen op Zoom

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 24 maart organiseert de Heemkundekring Jan uten Houte deze keer haar jaarlijkse voorjaarsuitstapje naar Bergen op Zoom Een stad met een uitgebreide historie en prachtige monumentale bouwwerken in de directe nabijheid van onze gemeente. Een stad waar wij vanuit Etten-Leur niet zo snel naar toegaan. Vandaar nu de gelegenheid.

In de ochtend gaan we onder leiding van een gids een gedeelte van de binnenstad van Bergen op Zoom bezoeken, zoals de Gevangenpoort, de Gertrudiskerk en de Synagoge. Alle locaties zijn ook liggen op korte loopafstanden.

Reisplanning
09.30u Vertrek uit Etten-Leur
10.00u Aankomst op Grote Markt en bakske in De Boergondier
10.30u Aanvang Rondgang Cultuurhistorisch Bergen op Zoom, onder leiding van Stadsgidsen worden ook monumentale panden bezocht.
12.15u Einde Rondgang. Lunch op eigen gelegenheid en tijd door het winkelcentrum te wandelen.
13.45u Bezoek Markiezenhof onder leiding van gids. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.
15.00u Verder bezoek Markiezenhof op eigen gelegenheid (de verdiepingen die niet onder leiding van gids zijn bezocht).
16.00u Afsluitende borrel, afhankelijk van weer in Markiezenhof of op Beursplein.
17.00u Vertrek richting huis.
Als organisatie hebben we ervoor gekozen voor transport per bus. Betekent iets meer kosten, echter parkeerkosten en benzinekosten worden bespaard. Verder behoeft men niet naar parkeerplaatsen in de binnenstad te zoeken op redelijke loopafstand. Vertrek is vanaf de Wipakker alwaar gratis geparkeerd kan worden. Voor meer informatie over Bergen op Zoom ga naar www.janutenhoute.nl
Aanmelden voor deelname kan tot 20 maart. Dat kan door betaling van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer NL95 RABO 0115 2766 37 ten name van Heemkundekring Jan uten Houte onder vermelding van ‘BoZ 2018’! U kunt informatie inwinnen bij prcommunicatie@janutenhoute.nl of via 06-55148695.
U kunt zich ook opgeven bij het Streekmuseum Etten+Leur aan Markt 59 tijdens openingstijden of telefonisch op 0655148695 dan wel per mail via beheer@streekmuseumettenleur.nl. [l]