De Oude Bredaseweg maakt dit jaar geen deel meer uit van het rondje in Etten-Leur. ARCHIEFFOTO NICO KORSTEN
De Oude Bredaseweg maakt dit jaar geen deel meer uit van het rondje in Etten-Leur. ARCHIEFFOTO NICO KORSTEN Foto:

Profronde Etten-Leur krijgt ander parcours

ETTEN-LEUR - De profwielerronde van Etten-Leur krijgt bij de twaalfde editie, op zondag 19 augustus van dit jaar, een ander parcours. Dat heeft voorzitter Ronnie Buiks van de Stichting Wielertopsport Etten-Leur bekendgemaakt.

DOOR PETER HOUTEPEN

De Oude Bredaseweg verdwijnt uit de route. In plaats daarvan wordt een lus extra gemaakt, of via de Ridderstraat of via de Hof van den Houte. "Deze wijziging moeten we aanbrengen omdat we anders van de KNWU geen volgauto's meer achter de renners mogen laten rijden. Daar is de huidige route iets te klein voor. Als we de route veranderen zoals aangegeven en daarmee dus het rondje net wat groter wordt, is het geen probleem om volgauto's toe te laten. Aangezien we het belangrijk vinden dat we onze vips achter de renners mee kunnen laten rijden en daarnaast diverse sponsors een volgauto inzetten, hebben we gehoor gegeven aan deze eis", legt Buiks uit.

Start

De wijziging van het parcours betekent tevens dat de start en finish ook een andere plek krijgen. Die komt op de Anna van Berchemlaan ter hoogte van Nieuwe Nobelaer. Recht tegenover de nieuwe VIP-locatie op het parkeerterrein aan de zijde van het Oderkerpark. "We gaan daar een grote tent neerzetten met inrichting, en de catering zal verzorgd worden Partyservice Jan Vermunt." De VIP-locaties bij Het Witte Paard en die op de Markt - de laatste speciaal voor genodigden van de Rabobank - komen hiermee te vervallen. De VIP-locatie op de Markt gaat integreren in de nieuwe locatie. Vorig jaar telde de wielerronde in totaal bijna 1.300 vips.

Naamgever

Een derde verandering is dat de Technogroup, die al onder de naam van Techno Select mede hoofdsponsor was, als naamgever van de wielerronde gaat fungeren bij de twaalfde editie. Tot dusver was de Rabobank naamgever; de bank blijft wel mede hoofdsponsor. De huisstijl van de wielerronde zal volledig aangepast worden aan de huisstijl en de kleuren van de Technogroup, die samen met het bestuur van de Stichting Wielertopsport Etten-Leur de intentie heeft uitgesproken om het niveau van het evenement naar een nog hoger niveau te tillen.

Formule

Het dagprogramma zal op zondag 19 augustus niet veel wijzigen in vergelijking met de voorgaande edities. Buiks: "Onze formule staat als een huis. We gaan proberen om bij de profs weer een ijzersterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Ook dit jaar willen we inzetten op de komst van zoveel mogelijk truien. Maar we hebben wel gemerkt, vorig jaar onder andere, dat een en ander ook afhangt van de beschikbaarheid en de bereidwilligheid van de renners zelf."

Medaillewinnaars

De organisatie loopt met het idee rond om de medaillewinnaars van de recent gehouden Olympische Winterspelen aan het publiek te tonen in bijvoorbeeld een tijdrit en een afvalwedstrijd. "Concreet is dat nog niet, het is nu nog een idee." Dit onderdeel zou dan in plaats komen van de vader-zoon wedstrijd van vorig jaar.[l]