Flowerfield van Ada Krowinkel.
Flowerfield van Ada Krowinkel. Ada Krowinkel

Beelden en schilderijen expositie in Trouwkerkje

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 10 maart om 14.00 uur opent de expositie van schilderijen van Ada Krowinkel uit Breda en beelden van Karin van Geel uit Etten-Leur in het Trouwkerkje in Etten-Leur.

De tentoonstelling in het Trouwkerkje,Van Bergenplein 1 in Etten-Leur is voor iedereen vrij toegankelijk.
Dichteres Jacqueline Legierse opent de expositie openen. Harpiste Ida Lindeboom brengt haar klanken in het mooie kerkje ten gehore.
U bent van harte welkom op zaterdag en zondag, 10 en 11 maart en in het weekend van 17 en 18 maart van 13.00 tot 17.00 uur. Op woensdag 13 maart is de tentoonstelling eveneens op dezelfde tijd te bezoeken.

Ada Krowinkel schilderijen
Kleurrijk en expressief, zo kun je het werk van Ada Krowinkel noemen. Vormen en kleuren getransformeerd naar een persoonlijk mentaal landschap, met elementen van gezichten, landkaarten van imaginaire plaatsen, landschappen soms abstract, dan weer met figuratieve elementen. Maar hoe de vorm ook is, zij laat een nieuwe werkelijkheid zien en daagt de kijker uit met zijn of haar visie het schilderij compleet te maken.
Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is in het bezit van diverse particulieren in Nederland en in de Verenigde Staten. Meer info? Kijk op: www.adakrowinkel.nl

Ada: ‘In deze expositie laat ik vooral mijn abstracte werk zien. Ik werk intuitief, het werk ontstaat onder mijn handen, vooraf weet ik niet wat het resultaat zal zijn. Abstract werken is het loskomen van de werkelijkheid, het ontstijgen van vaste vormen en waarden. Het volkomen vrij zijn is het mooiste dat ik kan bereiken. In mijn totale werk zie je verschillende fases, van funny faces, stadsplattegronden die niet zijn wat het lijkt naar puur abstract. Nu zit ik mijn abstracte fase en ik vind het fijn dat in het trouwkerkje te kunnen laten zien.’

Karin van Geel keramische sculpturen
Sinds 1985 maakt zij beelden in klei. Na haar beeldhouwopleiding aan de academie voor beeldende kunst in Hoogstraten is zij naast het hol opkneden van klei steeds meer gaan boetseren. Het zijn vooral vrouwenfiguren, die via hun lichaamstaal, hun innerlijk prijs geven.
Haar werkwijze is gedreven en wordt aangestuurd door haar intuitie.

Karin: “Dit jaar beken ik kleur! Het thema is in het werk van afgelopen jaar niet veranderd, alhoewel het thema verstilling binnen de lichaamstaal duidelijk aanwezig is. Door meer kleur te gebruiken heb ik de beelden soms een andere uitstraling meegegeven. Door te patineren heb ik een factor toegevoegd, die de dialoog met de zeggingskracht van het beeld versterkt. Kleur is immers kleur ook emotie!

Dat emotie die door iedereen anders kan worden ervaren, heb ik tijdens de Open Atelier Route afgelopen jaar mogen ervaren. Ik vroeg bezoekers welk gevoel het beeld, dat ik tijdens de route gemaakt heb, bij hen opriep.
Wat schetst mijn verbazing dat er even zoveel verschillende meningen waren, als bezoekers. Van angst naar overgave en alles wat daar tussenin zit. Het was voor mij een heel boeiende ervaring, die mij vertelde, dat iedereen zijn eigen emotie in een beeld legt. Hoe mooi is dat!
Aangezien ik veelal werk vanuit het principe: ”De klei bepaalt wat hij onder mijn handen worden wilt”, weliswaar binnen het thema “Lichaamstaal”, kan er tijdens het werken van alles voorbij komen. Bewust of onbewust. Wel kies ik voor een bepaalde techniek, houding en later voor de afwerking. Voor de rest is het vrijheid blijheid. Dat is wat voor mij werken met klei zo plezierig maakt!”

Uitdaging
Tijdens de expositie kunnen de bezoekers van twee beelden van Karin van Geel en van twee schilderijen van Ada Krowinkel de titels raden. Degene die de titel het dichtst benadert, maakt kans op een werk van een van hen. U bent van harte welkom! [l]

Flowerfield