De dames van Hieronymus (links) wonnen zilver op de estafette.
De dames van Hieronymus (links) wonnen zilver op de estafette. Ina Lindenberg

Selene Wortel Nederlands studenten kampioen

ETTEN-LEUR - Inmiddels is het al weer meer dan een week geleden dat het Nederlands kampioenschap zwemmen voor studenten werd gehouden.

Alle zwemmers en zwemsters die aangesloten zijn bij een (studenten)vereniging en studeren aan een hbo-instelling of universiteit mogen deelnemen aan dit kampioenschap. Uit Etten-Leur kwamen de twee zussen Nadja (1998) en Selene (1997) Wortel in actie.                        

Nadja volgt de duale hbo opleiding MBRT aan de Fontys paramedische hogeschool in Eindhoven. Ze werkt tijdens haar studie bij het Amphia ziekenhuis in Breda, zo kan ze de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk. Selene zit in het derde jaar van haar bachelor Medische wetenschappen en technologie die ze volgt aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Op 24 februari kwamen beide dames samen met Eva van Ginneken en Senna Lindenberg in actie voor zwemvereniging Hieronymus. Deze 4 dames zwommen de 4x100 meter vrijeslag in 3.59.98 en moesten alleen het team van SPONS (Amsterdam) voor zich laten. Het was nog spannend, want Selene kwam als vierde zwemsters steeds dichterbij en verkleinde de achterstand van 6 naar 1 seconde(n).

Individueel succes was er voor beide dames. Selene mag zich dit jaar Nederlands kampioen studenten noemen op de 50 meter schoolslag. Op de 200 meter vrijeslag werd ze tweede. Nadja werd tweede op de 100 meter rugcrawl en 100 meter wisselslag. Beide keren was het een hele close finish, maar Nadja trok twee keer aan het kortste eind. Wel zwom ze beide afstanden in een nieuw persoonlijk record. [l]

De dames van Hieronymus (links) wonnen zilver op de estafette