Dewi Govaers op plaats 2.
Dewi Govaers op plaats 2. trainster Karin

Zilver turnster Dewi Govaers op Regiokampioenschappen

ETTEN-LEUR - De in Etten Leur wonende Dewi Govaers (10) heeft zich afgelopen zaterdag naar het zilver geturnd op de Regiokampioenschappen die werden gehouden in het Zeeuwse Terneuzen.

Dewi kwam met haar turnmaatjes uit in de laatste wedstrijdronde van deze dag die aan het einde van de middag startte. De wedstrijd was deze keer een meerkamp finale dus moest op alle vier de toestellen worden geturnd. Er kwamen 14 turnsters uit Zuid West Nederland uit in deze finale in deze pupillen 1 N2 categorie. Dewi begon op het toestel sprong. De eerste sprong was een mooie overslag, de tweede een arabier flickflack die iets te kort was en daardoor niet heel hoog werd gewaardeerd. Een 7e plaats met een score van 13.500 pnt.
Daarna naar de rekstok, dit is niet haar sterkste onderdeel maar na veel en extra erop trainen kan Dewi sinds kort ook de moeilijkheid halen die van haar verwacht word en probeert Dewi de losom met reuzenzwaaien te laten lukken. De eerste inturn beurt had haar wedstrijd beurt moeten zijn want die was perfect! Echter zo werkt het niet bij turnen dus in de wedstrijdsituatie moet je het ook kunnen laten zien. De wedstrijdoefening was goed maar niet zo mooi als eerder genoemde beurt. Met een 12.600 toch een mooie 6e plaats op dit toestel en een tevreden Dewi.
Daarna naar balk, blijven staan is hierbij het allerbelangrijkste. Ze bleef staan, met een mooie stabiele oefening, mooie sprongen en een monsterscore van 14.250 pnt. zorgt Dewi ervoor dat ze hier een tweede plaats behaald.
Ze stond in de top vijf, op naar vloer waar ze eind januari nog Regiokampioene was geworden in de eigen locatie in Roosendaal. Dit kan ze dus ook vandaag moest ze een mooie oefening kunnen neerzetten. Dat deed Dewi. Ze behaald een prachtige 13.400 pnt. en hiermee is ze wederom eerste op dit toestel. Dan begint het rekenen voor de jury/wedstrijdtafel en ook op de tribune.
Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de prijsuitreiking. De turnsters van Dynamo Roosendaal hebben zich bij elkaar verzameld en komen samen de wedstrijdvloer op. Wat een mooie groep met turnsters komt daar oplopen. Ze hebben zelf geen idee hoe ze ervoor staan, zijn tevreden over de verlopen wedstrijd en kunnen nu niet anders dan afwachten. Dewi eindigt op een prachtige tweede plaats op dit Regiokampioenschap.[l]

Dewi Govaers op plaats 2