Een bijzondere dag voor KBO-Etten

ETTEN-LEUR - Met de Algemene Ledenvergadering van 26 februari heeft deze grote actieve vereniging (met bijna 1500 leden!) weer een stap naar de toekomst gezet. Een ongekend hoog aantal leden bezocht deze bijeenkomst. Daar was ook een bijzondere aanleiding voor. Op deze dag zat Harrie Dirkx voor de laatste keer de vergadering voor.

Na de opening passeerden de standaard onderwerpen van een jaarvergadering de revue: De voorzitter geeft de stand van zaken weer, wijst op belangrijke aandachtspunten, benadrukt nogmaals de noodzaak van belangenbehartiging voor onze leden. Doet een oproep mee te werken om te zorgen dat niemand zich buiten-gesloten voelt. Kondigt een enquêteformulier aan dat na de pauze zal worden ingevuld, wijst op het succes van een actie richting het hoofdbestuur van KBO Brabant in Den Bosch waardoor er meer financiën beschikbaar komen voor de opleiding onze Vrijwillige Ouderenadviseurs (VOA’s) belasting-invul-hulpen en cliënt-ondersteuners.

Aansluitend vat Secretaris Peter Schellens op zijn eigen wijze het 12 pagina’s tellende jaarverslag uiterst kort samen. De penningmeester Martien van Peer moest wel wat uitvoeriger zijn. De leden krijgen later in het ledenblad Lindeblad de volledige tekst ter beschikking. Na het verslag van de kascommissie en het besluit over de samenstelling van het bestuur voor de komende periode nam de scheidende voorzitter het woord: bedankte leden en bestuur voor de samenwerking en geeft nog eens zijn beweegredenen waarom hij in totaal 12 jaar in het bestuur werkzaam is geweest. Hij kan terugzien op een zeer vruchtbare periode voor KBO Etten. Hij laat een riant onderkomen voor meerdere vereniging achter. Voor al zijn verdiensten was ook van de zijde van het Brabants Hoofdbestuur grote waardering die werd uitgedrukt in de uitreiking van de KBO onderscheiding in zilver met goud. Een daverend applaus ging door De Linde. Van de kant van het gemeentebestuur was wethouder Jan van Hal aanwezig.

Hij ging in op de niet altijd even simpele gang van zaken bij de verbouwing van De Appelgaard tot de MFA De Linde. Harrie en hij vulden elkaar goed aan en al kon het wel eens stormen : het kwam in orde. Hij prees Harrie als de motor en gangmaker bij deze hele operatie . Als blijk van dank voor de samenwerking was er na afloop een mand met geschenken.

Aansluitend zette de nieuwe voorzitter mevr. Houtepen Riet , de vrouw van Harrie, in de bloemetjes voor het jarenlang faciliteren van Harrie’s werk.

Na de pauze was er een optreden van ODI o.l.v. Theo Wouters met o.a een speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied bij het afscheid van Harrie. Ook Riet werd niet vergeten: zij kreeg een medaille met de skyline van Etten-Leur. Daar kon geen KBO-speld tegenop. [l]