Huisartsenpost Etten-Leur blijft open

ETTEN-LEUR - De huisartsenpost in Etten-Leur blijft open. Dat geldt tevens voor de drie andere posten van Huisartsenposten West-Brabant in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom.

Met name vorig jaar waren er geruchten over een mogelijk op handen zijnde sluiting van de post in Etten-Leur. Door veranderingen in de zorg waardoor mensen langer thuis blijven wonen en door krapte op de arbeidsmarkt, is de afgelopen jaren de werkdruk op de huisartsenposten toegenomen.

Daarom heeft Stichting Huisartsenposten West-Brabant onderzocht of een andere inrichting van de organisatie tot minder werkdruk zou kunnen leiden. Op basis van dit onderzoek, dat ruim een jaar geduurd heeft, en adviezen is besloten de huidige indeling en werkwijze met vier huisartsenposten te handhaven. De huisartsenposten in Etten-Leur, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom blijven voor alle avond-, nacht- en weekenduren gewoon open.

Publiekscampagne

Huisartsenposten West-Brabant gaat wel via een publiekscampagne nogmaals onder de aandacht brengen dat huisartsenposten bedoeld zijn voor spoed en niet voor klachten die kunnen wachten tot het volgende spreekuur van de eigen huisarts.

Uit onderzoek is gebleken dat ruim veertig procent van de klachten waarvoor mensen contact opnemen met de huisartsenpost beter op een later moment door de eigen huisarts in de dagpraktijk gezien kunnen worden.[l]