Het is weer bijna voorjaar!
Het is weer bijna voorjaar! Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet

ETTEN-LEUR - Afgelopen week bleek maar weer eens hoeveel plezier je met z’n allen kunt hebben tijdens een potje beugelen. Dat het niet altijd gaat zoals je dat als fanatieke speler hoopt, hoort ook bij het edele beugelspel.

Het feit dat je “twee tegen twee” speelt geeft een extra dimensie aan onze wijze van beugelen. En als je dan denkt/voorspelt dat 2 “ervaren” spelers altijd wel winnen van wat minder “ervaren” spelers, dan heb je het mis!

Woensdag 7 maart was het aangenaam fris. De familie van der Wal was al ruim voor tijd aanwezig om de spullen naar de baan te brengen. Dank daarvoor!! Mede daardoor werden 5 partijen gespeeld. Drie van die partijen verliepen redelijk gelijk op. Maar geen enkele partij eindigde met het minimale verschil van 2 punten. Wel waren er twee partijen met een verschil van meer dan 10 punten. Opvallend was het daarom dat alle spelers toch nog een “dertiger” scoorden. Behalve dan Rein Nuiten, die wat dat betreft met lege handen stond!

Vrijdag 9 maart waren een aantal vaste klanten verhinderd. Het was de dag van de caramboles. Kees Naalden en Gonnie van der Wal speelden, bij wijze van experiment, hun speelbol via de wand rechtstreeks door de beugel. Dat is zelfs in Oost-Brabant een soort van “superslag”. Dat hun unieke prestaties jammerlijk niet leidde tot een overwinning mocht de pret niet drukken. Pogingen van andere “enthousiastelingen” mislukten namelijk faliekant!! Dat Rein Nuiten 3 van zijn 4 gespeelde partijen met winst afsloot was zeker een opsteker voor zijn resultaat op de woensdag ervoor. [l]