Joyce en beide Ria's in Het Anbarg
Joyce en beide Ria's in Het Anbarg kees maas

Suvadra op paasmarkt Anbarg

ETTEN-LEUR - Stichting Suvadra van de Etten-Leurse Joyce van Rijen staat zondag 18 maart op de paasbazar, die in Het Anbarg aan de Nassaulaan wordt gehouden.

Suvadra is gespecialiseerd in het geven van educatieve en medische hulp aan lichamelijk gehandicapte kinderen in Nepal en heeft daarmee in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten geboekt. Joyce van Rijen is in 2002 gestart als onderwijshulp in dat op vijf na armste land ter wereld en ze constateerde dat er veel verborgen leed was in gezinnen, waarin lichamelijk gehandicapten meestal aan hun trieste lot werden over gelaten. Extra inspanningen om voor die gehandicapten een kans op een beetje toekomst te geven zaten er in de meeste gevallen niet in. Geen geld, te veel moeite en het zonder verzet accepteren van 'die straf der goden' waren de blokkades. Joyce van Rijen wilde daaraan wat veranderen en startte een stichting, die inmiddels in Nepal maar ook in Nederland en Belgie bekendheid geniet. Lichamelijk gehandicapte kinderen krijgen onderwijs op school en als de handicap te 'heavy' is komt er elke dag een lerares twee uur aan huis. De Etten-Leurse Joyce van Rijen heeft in Nepal een begeleidende groep medestanders gevonden in de vorm van een groep gehandicapten, die zich tomeloos inzetten voor hun soortgenoten. En zij zorgen dat de eurootjes uit Nederland op de juiste manier besteed worden. Een jaarplan, de rapportages en de controles ter plekke staan daar borg voor.

Suvadra heeft op de paasbazar in Het Anbarg een informatie- en verkoopstand en heeft naast de inmiddels zeer populaire 1 euro schatten-cadeau-mogelijkheden ook nieuwe verkoopitems in de kraam. Het zijn de door Joyce van Rijen en Harm Rademaekers uit Nepal meegebrachte bijzondere artikelen, die het hebben meer dan waard zijn. Er zijn ook leuke Nepalese kaarten, die voor alle wensen en mededelingen geschikt zijn en spotgoedkoop zijn.

Op de paasbazar is naast Joyce van Rijen en haar moeder Ria ook de artikelen van Ria van der Logt. De laatste maakte leuke handwerkjes voor onder andere kleine kinderen. En haar vermaarde paaskippen zijn inmiddels naar alle windstreken 'uitgevlogen'.

De paasbazar in Het Anbarg is van tien tot vier uur. [l]