De dagprijswinnaar, Louis Melisse
De dagprijswinnaar, Louis Melisse

HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - De zestien deelnemers aan de eerste wedstrijd van onze voorjaarscompetitie boften met het weer, na een periode van vorst was het uitgerekend op deze eerste wedstrijddag dat de lente zich aankondigde in Etten-leur. Minder mazzel hadden ze met de vangsten maar dat hadden de meeste deelnemers ongetwijfeld ingecalculeerd. Na een periode van vorst verkiest de vis over het algemeen de warmere, diepere wateren boven het ondiepe, koude water van de Leurse haven.

De eerste dagprijswinnaar van deze competitie werd Louis Melisse die maar weer eens bewees dat blijven zitten tot het laatste fluitsignaal kan renderen. Op ongeveer een half uur voor het einde van de wedstrijd, toen een flink aantal deelnemers zijn spullen al had ingepakt, ving hij zijn enige vis, een maatvoorn van 24 punten die hem niet alleen de overwinning in vak A opleverde maar ook de dagprijs. Op plaats twee eindigde Cees Melisse die een groot deel van de wedstrijd de leiding in handen had met drie kleine visjes met een gezamenlijke waarde van 15 punten, maar die zoals hiervoor beschreven van de troon werd gestoten door Louis. Voor Cees rest de eervolle vermelding dat hij de meeste vissen van de dag ving. De top drie in vak A werd gecompleteerd door Rene Verhoef die hiervoor aan één klein visje voldoende had. Vorig jaar tijdens de eerste wedstrijd ving Rene eveneens één klein visje. Toen was hij de enige deelnemer die vis op het droge bracht. Alle overige deelnemers in vak A vingen vandaag evenals alle ingezetene van vak B geen enkele vis.

Programma voor de komende periode

Zaterdag 17 maart neemt onze vereniging weer deel aan de Nationale Schoonmaakdag. Op deze dag gaan we met een groep vrijwilligers het zwerfvuil langs de Leurse Haven en in de Zwartenbergse Polder opruimen. Wilt u helpen om onze vereniging op een positieve manier onder de aandacht te brengen dan bent u van harte welkom. We verzamelen om 08:00 uur op de parkeerplaats bij de Zwartenbergse molen. De ervaring van de voorgaande jaren leert ons dat we rondom de middag klaar zullen zijn.

Zaterdag 24 maart vissen we de tweede wedstrijd van onze voorjaarscompetitie van 12:30 tot 15:00 uur. Inschrijven kan tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs. [l]