Griepepidemie: Amphia verplaatst open dag

BREDA - Amphia heeft besloten de open dag die gepland stond voor zaterdag 17 maart te verplaatsen. Aanleiding is de verwachting dat de huidige griepepidemie nog enkele weken aanhoudt. Dat laat het ziekenhuis weten.

Het ziekenhuis zegt ieder risico op besmetting te willen voorkomen. "Daarnaast trekt deze griepepidemie een grote wissel op onze medewerkers. We hebben al veel gevraagd van hun flexibiliteit de afgelopen weken", stelt de leiding in een verklaring. "De prioriteit is en blijft goede zorg leveren voor onze patiƫnten." Amphia stuurde vorige week maandag een e-mail uit naar personeelsleden die op dat moment vrij waren, met de vraag of zij extra konden werken. "Amphia kan rekenen op zeer betrokken medewerkers die zich inzetten voor onze patiƫnten", aldus de woordvoerster. "De oproep om extra te werken hebben onze medewerkers dan ook groot gehoor aan gegeven. Vele medewerkers hebben zich gemeld en voor deze week zijn alle extra diensten weer ingevuld."

De open dag wordt niet afgeblazen, want het ziekenhuis wil graag aan Breda en omgeving laten zien waar Amphia voor staat. De dag wordt verzet naar zaterdag 2 juni, tevens de Dag van de Bouw. [l]