Andreas, Frank, Lam en Lodewijk genieten allemaal evenveel.
Andreas, Frank, Lam en Lodewijk genieten allemaal evenveel. SOVAK

SOVAK cliënten naar Blijdorp

ETTEN-LEUR - Vrijdag 9 maart is een prachtige dag, in vele opzichten. Het is mooi weer. Het is NL-Doet dag en op het programma van SOVAK Etten-Leur staat een 'uitje' op het programma voor de verstandelijk en lichamelijk gehandicapte cliënten.

We gaan met de bus naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dat is bijzonder, want de eigen SOVAK begeleiders kunnen dat slechts aanbieden met behulp van extra vrijwilligers en wat financiële ondersteuning.

Een kolfje naar de hand dus voor Lionsclub Etten-Leur ‘De Vryeheydt Etten’. Hun inzet wordt dan ook bijzonder gewaardeerd. Wat onze ervaring bijzonder maakt is het contact met de cliënten.

De een wil graag een hand en de ander niet. De een wil praten en de ander niet.

Ze hebben allemaal zo hun eigenaardigheden, of beter hun eigen aardigheden! Het geeft een warm gevoel deze mensen met een beperking te zien genieten van een dagje uit.

De rondgang langs de dieren weet bij allen een glimlach op het gezicht te toveren. En de lunch met broodjes en worstenbroodjes is mogelijk het hoogtepunt van deze dag.

Waardering

Lion Huib van Lent merkt op de Lions wederom heel veel waardering hebben gekregen voor de SOVAK begeleiders, zowel de professionele krachten als de leerlingen.

Zij zijn heel attent naar iedere cliënt, voelen precies aan wanneer een stukje ondersteuning nodig is, pakken de individuele signalen goed op. Een grapje doet soms wonderen. Kortom een geslaagd uitstapje waar ook wij Lionsleden van hebben genoten.

Vrijwilligers

SOVAK zoekt nog vrijwilligers. Mensen die een rolstoelwandeling willen maken, of met een duofiets een ommetje willen maken. Iets voor u? Neem dan contact op via de mail: structuurgroep.el@sovak.nl. [l]

Andreas, Frank, Lam en Lodewijk genieten allemaal evenveel!