Goed gespeeld Ries Jaspers!!!
Goed gespeeld Ries Jaspers!!! Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet

ETTEN-LEUR - Vol vertrouwen was eenieder de afgelopen week op de beugelbaan bij De Linde. Vol vertrouwen wordt daarbij overigens van speler tot speler verschillend uitgelegd/ervaren.

De een is vol vertrouwen dat het gaat zoals de vorige keren. Toen werden aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld en zelfs partijen winnend afgesloten. De ander is vol vertrouwen dat het dit keer (veel) beter zal gaan.

Woensdag 14 maart was het lekker druk en iedereen was goed op tijd aanwezig. Mede vanwege de mooie temperatuur speelden we door tot bijna 16.30 uur en werden 6 partijen afgewerkt. Door (bijna) eenieder werd wel een partij winnend afgesloten. Door Piet Verhoeven zelfs 3 keer. Gonnie van der Wal stond helaas dit keer met lege handen. Ook de uitslagen waren opvallend. Meestal zijn er wel diverse partijen die tot het laatste moment gelijk op gaan tot 30 punten. Dit keer was het kleinste verschil 4 punten en waren er 2 partijen met een verschil van 14 punten.

Vrijdag 16 maart zag het er lange tijd naar uit dat we niet zouden beugelen. Buienradar bracht redding, door op het laatste moment de verwachting boven de beugelbaan positief bij te stellen. Het ging echter allemaal wat trager. Er werd wat meer overlegd. Gaan we in de aanval of wachten we achterin op een missertje van de tegenpartij? Met op de achtergrond de mooie klanken van de oefenende harmonie in De Linde zijn 4 partijen gespeeld. Martien de Jong was spekkoper. Hij pakte 3 keer winst van de 4 door hem gespeelde partijen. Rein Nuiten had zijn vizier niet helemaal scherp staan en stond (weer) met lege handen.

Nog 4 speeldagen te gaan in maart. Piet Verhoeven staat er in het maandklassement redelijk voor. Kees Naalden en Ries Jaspers zitten hem echter op de hielen. [l]

Goed gespeeld Ries Jaspers!!!