6 voeten en 1 bal op een halve vierkante meter. FOTO ANDRÉ NOUWS
6 voeten en 1 bal op een halve vierkante meter. FOTO ANDRÉ NOUWS André Nouws

Marcel Hendrikx geslaagd voor TC3 opleiding

ETTEN-LEUR - Op maandagavond 12 maart is onze jeugdtrainer Marcel Hendrikx op overtuigende wijze geslaagd voor het trainersdiploma TC3 jeugd (UEFA C opleiding). Marcel is sinds enkele jaren jeugdtrainer bij Unitas'30 en heeft dit seizoen het meidenteam MO13-1 onder zijn hoede. Unitas'30 feliciteert Marcel van harte met deze prestatie en hoopt nog lang gebruik te kunnen maken van zijn diensten als trainer binnen de jeugd.

NAC voetbalplaatjes ruilbeurs

Net als vorig seizoen houden we weer een ruilbeurs voor NAC Voetbalplaatjes. De ruilbeurs wordt gehouden op woensdag 21 en 28 maart vanaf 14.30 tot 21.30 uur Heb jij veel dubbele voetbalplaatjes en wil je jouw NAC voetbalboek helemaal vol krijgen dan moet je zeker op deze woensdagen in de kantine bij Unitas’30 zijn. Iedereen is welkom, je hoeft dus geen lid van Unitas’30 te zijn. Schrijf goed op welke plaatjes je nog niet hebt of beter neem je voetbalboek mee. Wellicht kun je op deze middag/avond je boek helemaal vol krijgen. Er is al een behoorlijke voorraad aan ruilmateriaal, want we hebben een doos vol van de geel/zwart grutter van de Geerkade gekregen.

JO 13-6: nieuwe naam en morele winnaar

Beste volgers van de JO 12-3, euhhh inmiddels JO 13-6.

De winterstop heeft uiteindelijk lang geduurd. Dit weekend startte pas de competitie. De spelers hadden sinds begin december geen competitiewedstrijd meer gespeeld. Bijna 3 maanden geen officiële wedstrijd. De zomerstop is bijna net zo lang. Jammer voor dit team, want ze willen graag wedstrijden spelen. Gelukkig kunnen we de komende 10 weken aan de bak.
De wedstrijd tegen Welberg stond op het programma. Nieuwe competitie, nieuwe indeling. Altijd spannend hoe de eerste wedstrijd gaat.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. Aanval op aanval teisterde Welberg onze verdediging. Gelukkig hielden we stand. In de 2e helft van de eerste helft kwam de wedstrijd in evenwicht. Over en weer kansen. Ongelooflijk dat er geen goals vielen! Het had 2-2 of 4-4 kunnen zijn bij rust. Echter we waren blij met de 0-0 en alle kansen nog in de 2e helft.
De 2e helft was de wedstrijd nog meer in evenwicht. Elke aanval leverde voor beide teams kansen op. Het was wachten op de 1-0 of 0-1. Welberg was in de aanval en met een mooie steekpass kwam hun spits in stelling en die scoorde. Echter de spits kwam terug uit buitenspelpositie. Zowel scheidsrechter als grensrechter gaven dit een beetje laat aan. Buitenspel was het wel!
In de laatste 5 minuten kregen we nog een paar mooie kansen om uiteindelijk de punten in Etten-Leur te behouden. Dit zou echter teveel van het goede zijn geweest. Een mooie wedstrijd die eindigde in 0-0 en gezien het totale wedstrijdverloop was Unitas de morele winnaar!
Oftewel we zijn weer begonnen en elke wedstrijd is spektakel! Dat beloven de teamleden van de JO 13-6! Kom kijken en mis niks de komende wedstrijden.

Paastoernooi voor MO17 en GO15 gaat niet door

Het toernooi op Paaszaterdag 31 maart voor MO17 en MO15 gaat niet door vanwege een inhaalprogramma. Door de afgelastingen van de afgelopen weken wordt er ingehaald zowel op 31 maart als op 28 april (start mei vakantie). [l]