Run-Bike-Walk Etten-Leur is leuk voor het hele gezin. Doe ook mee!
Run-Bike-Walk Etten-Leur is leuk voor het hele gezin. Doe ook mee! Kees Smans

Run-Bike-Walk zoekt nog deelnemers voor opening seizoen

ETTEN-LEUR - Langzaam maar zeker wordt het lente. En dus maakt Etten-Leur zich op voor een vol evenementenseizoen. De aftrap vindt komende zondag plaats met Run-Bike-Walk Etten-Leur, op de Markt en Oude Bredaseweg. Wie zin heeft om de lente al wandelend, hardlopend of fietsend tegemoet te treden, kan zich nog aanmelden. Ook voor de speciale bedrijfsloop en scholen-sponsorloop.

Het belooft zondag een gezellige drukte te worden in het centrum, want het is ook Koopzondag in het Winkelhart. De organisatie, een initiatief van Lionsclub Etten-Leur e.o., rekent op enkele honderden deelnemers.
De organisatie bestaat behalve uit de Lionsclub ook uit ARV Achilles, RoadRunners Etten-Leur en wandelvereniging De Losse Feeter. De wandelroutes variëren van 10 tot 20 kilometer en de fiets en run-bike-run routes van 23 tot 65 kilometer. Daarnaast kunnen bedrijfsteams deelnemen en is er een speciale sponsorloop voor de jeugd.


Opbrengst
De opbrengst van de tweede Run-Bike-Walk Etten-Leur is dit jaar bestemd voor de Stichting Hartveilig Etten-Leur, die op grote schaal op openbare plekken Automatische Externe Defibrillators (AED’s) wil plaatsen zodat deze 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar zijn voor de omgeving. Komende zondagmiddag zullen er in samenwerking met de EHBO diverse reanimatie-demonstraties met de AED plaatsvinden. "Zo kan iedereen ervaren hoe belangrijk en eenvoudig de toepassing is, zodat de kans op overleven van iemand met een hartstilstand aanzienlijk groter is", aldus Vincent Wiegerinck.
Start en finish bevinden zich aan de Moeierboom op de Markt en ter hoogte van Het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg. Het streven is dat alle deelnemers rond vier uur ‘s-middags binnen zijn, zodat we met z'n allen een kleine slotronde kunnen maken door het gezellige centrum.
Alle informatie is te vinden op www.runbikewalkettenleur.nl en direct inschrijven kan via www.inschrijven.nl [l]

Run-Bike-Walk Etten-Leur is leuk voor het hele gezin. Doe ook mee!