Nog plaatsen voor hulp van vrijwilligers op Tuinendag

ETTEN-LEUR - Er zijn nog plaatsen vrij voor mensen die zich vrijwillig, samen met anderen, willen inzetten tijdens de Etten-Leurse Tuinendag op zaterdag 21 april aanstaande.

Op deze dag gaan vrijwilligers gezamenlijk een aantal tuinen van particulieren en organisaties in de gemeente “zomerklaar” maken. Dit evenement wordt georganiseerd door het online platform Etten-leurvoorelkaar.nl (voorheen de Vrijwilligerscentrale) en de Surplus-dienst Buur voor Buurt. Men kan zich hiervoor aanmelden via het e-mailadres info@etten-leurvoorelkaar.nl.

Gezellig samen aanpakken
Het gaat vooral om licht snoei- en plantwerk. Er worden niet per se vrijwilligers met “groene vingers” gevraagd, maar vooral mensen die van aanpakken houden en die het leuk vinden om gezellig in een groepje buiten te werken. De Tuinendag loopt in totaal van 9.00 tot 17.00 uur. Mensen die alleen in de ochtend of de middag kunnen komen helpen worden tevens van harte uitgenodigd deel te nemen. Tussen de middag zorgen de organisatoren voor een lunch en na gedane arbeid wordt de middag afgesloten met een borrel. Vanaf het nog te bepalen verzamelpunt wordt gezamenlijk vervoer geregeld naar en vanaf de deelnemende tuinen. [l]