Start rondleiding Grote Markt met de Peperbus.
Start rondleiding Grote Markt met de Peperbus. Ad Kanters

Voorjaarsuitstapje Heemkundekring

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag heeft de Heemkundekring Jan uten Houte haar Voorjaarsuitstapje naar Bergen op Zoom gehouden.

Na een voorspoedige busreis genoten we eerst van een bakske in de Bourgondiër aan de Grote Markt. Een markt waar de historie afstraalt met prachtige monumentale bouwwerken. Daarna werd onder leiding van gidsen van de Stichting Bezichtiging Monumenten een gedeelte van de binnenstad bezocht, zoals de Gevangenpoort, de Gertrudiskerk, de Peperbus en de Synagoge. Hierbij bleek weer eens wat een indrukwekkende historie de stad kent en wat een prachtige binnenstad dit is. Niet voor niets werd deze enkele jaren geleden bekroond met titel ‘Beste binnenstad van Nederland’. Na de lunch die vanwege het mooie weer op het terras aan de Grote Markt kon worden gebruikt, gingen we richting het Markiezenhof. Dit prachtige historische gebouw staat momenteel voor een groot gedeelte in de steigers vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het voegwerk. Maar binnen het gebouw merk je daar niets van en is het genieten van de heemkunde van deze plaats, in het bijzonder van de kermistentoonstelling. De dag werd afgesloten met een drankske in de kelder van La Pucelle.

Met genoegen kijken we terug op een genoeglijk voorjaarsuitstapje. Meer informatie en foto’s hierover op www.hetwithof.nl [l]

Start rondleiding Grote Markt met de Peperbus