Dhr. Kuijpers wordt benoemd tot erelid.
Dhr. Kuijpers wordt benoemd tot erelid. JCM van Geel

Clubkampioenschappen Ikigai

ETTEN-LEUR - Op zondagochtend 25 maart j.l. werden in sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom de eerste clubkampioenschappen judo gehouden van Sportschool Ikigai.
Sportschool Ikigai is met ingang van 1 januari 2018 gestart in Roosendaal, Etten-Leur en Bergen op Zoom op diverse locaties die voorheen werden beheert door Stg. Sportschool Sankaku.

Van de deelnemers nam de overgrote meerderheid deel in 'shiai' (competitie). Dit is de bekendste vorm van de judosport die ook olympisch is. Hierbij probeert men de tegenstander op de rug te werpen en/of op de grond onder controle te brengen.
Dit jaar was er echter ook de mogelijkheid om deel te nemen in 'kata'. Kata is een demonstratievorm waarbij een jury punten toekent voor de zuiverheid van de techniek.
Deze vorm is in opkomst. Elk jaar worden er europese en wereldkampioenschappen gehouden.
Hieronder volgt een overzicht van de uitslagen.
Kampioenen 2018: Alessio Re, Chi-Kien Nguyen, Fidan Kazimov, Jayden van Glabbeek, Jep Langenberg, Jochem Gillesen, Leman Kazimov, Levi van Tetering, Sarmat Poekhajev, Taha Abdelkadous Mersel, Vita de Coninck - Senne van Loon (Kata), Yannick van Gassen.
Tweede plaatsen: Felix Linders, Hugo van de Veeken, Kick van der Made, Moessa El Alouchi, Mohammed El Alouchi, Noor Bachra, Sam Heeren, Sam van Peer, Senne van Loon, Thijs Adams, Tristan Boeren.
Derde plaatsen: Dylan Meijer, Elmar Boeren, Femke Baselier, Jochem Jongenelen, Luca 't Gilde, Lucas Meijer, Manu Jansen, Mats Huijsmans, Myra van der Veeken, Rayan Borleh, Renske van Overveld.
Aanmoedigingsprijzen: Binck van der Made, Esrah van Dooren, Fabian Smits, Hassan Saïd, Kyan Oei, Lex Vansteelandt, Luc den Boer, Luc Huijsmans, Lucas Schouwenaars,Marissa Nagtzaam, Mike de Beer, Thijs Schweitz, Trystan Goderie, Yasseen Saïd.
Aan het einde van de ochtend werd dhr. Manfred Kuijpers benoemd tot het eerste erelid wegens al zijn verdiensten die hebben bijgedragen tot het ontstaan van de nieuwe sportschool.
Mocht u interesse hebben voor lessen judo en jiu-jitsu neem dan eens een kijkje op de website of bel: 06-19902812. [l]