De tegenstander wordt vakkundig uitgekapt. FOTO KOOS GIELEN
De tegenstander wordt vakkundig uitgekapt. FOTO KOOS GIELEN Koos Gielen

Unitas JO13-6 haalt een zwaarbevochten gelijkspel tegen SVC JO13-1

ETTEN-LEUR - Na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Welberg 2 weken geleden gingen we nu op bezoek bij SVC in Standaardbuiten. Hier moesten we proberen om in ieder geval de ongeslagen status vast te houden.

De jongens begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en in het eerste kwartier gingen de kansen over en weer met een licht veldvoordeel voor Unitas. Keeper Robbie stond weer rotsvast in de goal en dat gaf de jongens zelfvertrouwen om verder naar voren te voetballen. Er werd goed gecombineerd en spits Thijs liet zich goed zien met enkele rushes richting de goal van de tegenstander. Helaas was zijn eerste schot op de paal maar even later was het wel raak en scoorde hij 1-0 voor Unitas!

Na dat doelpunt werd het lastiger. De tegenstander schakelde over op lange ballen die over de verdediging werden gelegd. De kansen die daardoor ontstonden konden door de Unitasverdediging samen met de keeper telkens maar ternauwernood worden verijdeld.

In de tweede helft ging het zo door. Ook Unitas kreeg kansen maar die van SVC waren op dat moment echt gevaarlijker. Na tien minuten scoorde SVC dan ook de 1-1. De jongens bleven hard werken maar het leek of SVC wel met 14 man in het veld stond. Elke afvallende bal was voor hen en er ontstond een stormloop op de goal van Unitas. Telkens werden de kansen net om zeep geholpen door de uitstekende keeper en de hardwerkende verdediging. Aan het einde van de wedstrijd was er zelfs een ouderwetse scrimmage voor de goal van Unitas. Met ware doodsverachting gooiden de jongens zich voor de schoten en zo werd de 1-1 en ongeslagen status veiliggesteld.

Verzoek tot invullen enquête vrijwilligerswerk

Onlangs is een werkgroep gestart om alles met betrekking tot vrijwilligerswerk bij onze vereniging in kaart te brengen. Eén van de eerste acties is een korte enquête met 10 gerichte vragen onder onze bestaande vrijwilligers. Met de uitkomsten gaat de projectgroep aan de slag.

In het weekend van 24 maart jl. is de enquête verstuurd. Ons verzoek is of je even de tijd wilt nemen (maximaal 5 minuten) om de enquête in te vullen. Het helpt de werkgroep echt vooruit! Indien, door onvoorzien omstandigheden, jij geen mail hebt ontvangen gelieve dan even contact op te nemen via info@unitas30.nl. Dus collega-vrijwilligers: vul de enquête alsjeblieft in!

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Grote voetbalquiz bij Unitas'30

Wil jij met je team gekroond worden als dé grote voetbalkenners van de Leur? Doe dan mee aan de voetbalquiz op vrijdag 6 april a.s.

De organisatie is druk bezig met het samenstellen van de vragen die zullen gaan over nationaal en internationaal voetbal, spelerskennis, maar ook vragen over regionaal voetbal én natuurlijk over Unitas’30. Vanzelfsprekend zijn er mooie prijzen te verdienen (waarover later meer), maar het winnen van de wisselbeker en eeuwige roem moet jullie het meest aanspreken.
We hebben plaats voor ongeveer 25 teams van maximaal 4 personen. Het advies is om 2 volwassenen aan te laten schuiven (vanwege de historische vragen) en er moeten minimaal 2 Unitas’30-leden in je team zijn opgesteld.

Plaats: kantine, aanvang 19.30 uur (tot ongeveer 23.00 uur). Schrijf je (gratis) in bij Kees Halters: jeugdsecretaris@unitas30.nl Vermeld daarbij je originele teamnaam en de teamgenoten. [l]

De tegenstander wordt vakkundig uitgekapt.  Foto Koos Gielen