Thea Canjels.
Thea Canjels. Hans Kilsdonk

Scouting Tarcisius bedankt Thea

ETTEN-LEUR - Scouting Tarcisius bedankt Thea Canjels voor 27 jaar vrijwilligerswerk bij de Jantje Beton collecte.

Elk jaar gaan er 10 tallen leden van Scouting Tarcisius een week lang op pad met de collecte bussen. Thea, ondersteund door haar familie, heeft al deze jaren de werkzaamheden achter deze actie gedaan. Het bekend maken voor de actie, de wijken verdelen onder onze groepen en het uitgeven en innemen van de collecte bussen. En uiteindelijk het tellen van het de inhoud van de bussen. In 2010 heeft scouting Tarcisius Thea bedankt met een Ere Penning van onze scouting groep. Dit was niet alleen voor de collecte, maar ook voor al het vrijwilligerswerk wat zij en haar man al jaren bij scouting Tarcisius deden.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … Stop nooit met spelen!

In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen. Vrijwel vanaf het begin heeft Prinses H.K.H. Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. Een uitspraak die uniek is voor die tijd. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen! [l]

Thea Canjels