Spannende turnwedstrijd svDIO

ETTEN-LEUR - Vorige week zondag organiseerde svDIO haar jaarlijkse turn-wedstrijddag in sporthal de Beuk in Oudenbosch. Op deze dag voeren de turners en turnsters, ieder op hun eigen niveau van het Nationaal Turn Systeem (NTS), oefeningen uit op de vloer, de balk, de brug en/of de ringen en sprong.



Bij een NTS wedstrijd worden voor de uitgevoerde oefeningen door een jury punten gegeven. Bij 26 punten of meer ben je geslaagd en krijg je een diploma voor het betreffende niveau. Met een diploma kun je dan verder trainen voor het volgende niveau. De hele dag door was het een drukte van belang in de sporthal. Niet alleen door de meer dan 200 deelnemers aan de wedstrijd, maar ook door het vele publiek dat kwam kijken en aanmoedigen. Tussen de wedstrijdrondes waren er optredens van het demo-team van svDIO. De beste turn(st)ers in ieder niveau werden beloond met een medaille.
Niveau 8: Kaya v. Loon (goud)
Niveau 9: Marit v.d. Reep (goud)
Niveau 10: Roy Vermunt (goud); Evie Prinsze (goud)
Niveau 11: Carmen v. Noordennen (goud); Luuk Lauwerijssen (goud)
Niveau 12: Jayden Farla (goud); Fleur Schoonwater (goud)
Niveau 13: Mijs Kusters (goud); Tamo Jimenez Lavrijssen (goud); Romy Koevoets (zilver)
Niveau 14: Pleun Havermans (goud); Zhenga Evers (zilver)
Niveau 15: Zoƫ Teunissen (goud); Skye de Groot (goud); Daimy Heeren (zilver); Julia Nieuwenhuijs (brons); Evi Pinxteren (brons); Senna Poppelaars (brons)
Niveau 16: Britt v. Riel (goud); Mikai Ahlers (goud); Jedouane Massaoudi (goud); Famke Heeren (zilver); Julie v.d. Crommenacker (brons); Lynn Wouters (brons); Minte Aarden (brons); Raluca Aarden (brons)
Niveau 17: Sarah Weile (goud); Niec v. Praat (goud); Robyn Lemson (zilver); Wiktoria Kotyla (brons); Carmen v. Geloof (brons); Faye de Beet (brons); Lizzy Neggers (brons); Britt v.d. Aart (brons).
www.svdio-ettenleur.nl. [l]