'Etten stripke Leur' zoekt hulp voor lezingen

ETTEN-LEUR - Heemkundekring Jan uten Houte uit Etten-Leur is druk met het inrichten van de lezingen 'Etten stripke Leur'. Dit ter gelegenheid van het feit dat de naam van de gemeente op 1 januari 1968 is gewijzigd.

DOOR PETER HOUTEPEN

Etten-Leur heette tot eind 1967 Etten en Leur. Op 1 januari 1968, vijftig jaar geleden, werd het officieel gemeente Etten-Leur, dus met verbindingsstreepje (ofwel stripke).

Bijzondere zaken

Op woensdag 18 april zijn afgevaardigden namens de heemkundekring aanwezig in multifunctioneel centrum De Linde aan de Lambertusstraat van 14.30 tot 16.30 uur en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen op deze bijeenkomsten alle bijzondere zaken over de afgelopen vijftig jaar in Etten kwijt. Een dag later, donderdag 19 april, is de heemkundekring in het Turfschip om van bezoekers te horen hoe het in Leur vanaf 1968 tot op heden is gegaan. De inloop is daar overigens op dezelfde tijden als in De Linde.

Compleet

De verhalen gaat de kring gebruiken om de lezing(en) compleet te maken. Deze worden medio juni gehouden en mogelijk ook nog eens verderop in het jaar. Mensen die dus hun verhalen willen delen zijn welkom in De Linde en het Turfschip.

Informatie sturen kan ook per e-mail aan: voorzitterheemkunde@janutenhoute.nl