Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 15 april organiseert de Stichting Oude Stijl Jazz weer het maandelijkse jazzconcert in De Linde. Te gast is deze keer een oude bekende namelijk The New Orleans Dixie Skaters, die al vaker voor de Stichting speelden zowel bij de maandelijkse concerten als op de diverse festivals die tot voor enkele jaren georganiseerd werden.

Het oude stijl jazz orkest ‘New Orleans Dixie Skaters’ is ontstaan uit een stel schaatsers (skaters). Dat was op 25 februari 1985 bij de inhuldiging van een aantal rijders van de ijsclub Eindhoven die het felbegeerde Elfstedenkruisje hadden gehaald. Er volgden vele optredens, maar ook vele repetities. En ook nu wordt er nog hard gewerkt aan de uitbouw van het repertoire. Inmiddels is de band een gewaardeerde verschijning op jazzfestivals, in jazzclubs, bij recepties en andere festiviteiten. De band wordt in de regio gewaardeerd omdat hij duidelijk plezier heeft in en borg staat voor een prima optreden.

De band legt zich toe op het spelen van oude-stijl jazzmuziek. Het repertoire van “de NODS” - zoals de band vaak wordt genoemd - omvat veel jazznummers uit de twintig en dertiger jaren van de vorige eeuw. Met eigen arrangementen worden de oorspronkelijke muziekstukken in een eigentijds jasje gestoken. In 1996 is de cd: ‘NODS on the rocks’ verschenen. In maart 2010 is ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het orkest, de cd ‘NODS aLIVE’ uitgebracht.

Bezetting: trompet Mart van Hest; klarinet Ad van Erp; trombone Kees Martinali; banjo Toon van der Wolf; sousafoon Rob van Pernis; drums Peter van Lamoen.

Graag ontmoet De Stichting weer veel bezoekers op deze gezellige en ongedwongen middag oude stijl jazz. Neem gerust familie, vrienden en bekenden mee, want iedereen is van harte welkom.

Aanvang van het concert is 14:00 uur. [l]