Dewi (l) samen met clubgenootje Alyssa
Dewi (l) samen met clubgenootje Alyssa trainster Karin

Dewi Govaers plaatst zich voor de NK finale turnen

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag mocht Dewi Govaers (10) uit Etten Leur turnen in de halve finale van het bondskampioenschap pupil 1 N2. Via diverse voorrondes heeft ze zich hiervoor weten te plaatsen.

De halve finale was voor Dewi in Nieuwegein en ze kwam uit in de vroege eerste ronde. Dus op tijd in de auto op weg naar het sportcomplex om haar wedstrijd te turnen. Er stonden 24 turnsters in de wedstrijd waarvan er 18 doorstromen naar de finale.

Ze begon net als in de kwartfinale in Roden op balk. Het toestel wat altijd spannend is en waar ze in de kwartfinale nog een val moest incasseren. Ze was de eerste turnster van haar groep dus ze mocht de spits afbijten op dit toestel. Gespannen gezicht bij Dewi en taak voor haar van haar trainster Karin was; stabiel, goed en mooi turnen en als het even kon “boven blijven”. De stabiliteit was nog niet helemaal optimaal maar ze bleef staan met een mooie 13.267 pnt. als gevolg. Dit punt bleef een lange tijd het hoogste op balk. Er waren ook nog toestelfinales voor het NK te vergeven. Wat later in de wedstrijd waren er toch nog een paar turnsters die boven Dewi scoorden maar het punt was goed voor een vierde plaats op dit toestel en mag Dewi ook uitkomen op het NK bij de toestelfinale op balk. Dewi keek het allemaal een beetje bewogen aan maar de trainsters vonden dat ze best blij mocht zijn met haar toestelfinale balk! Zij vind nl. de balkfinale de mooiste die er is.

Een goed begin van de wedstrijd en dan op naar vloer, hier zaten net wat teveel wiebels en Dewi had hier wat meer moeten geven. Al met al een te brave oefening maar wel een oké score (12.933 pnt.) Ze werd ze 7e op dit toestel.

Sprong daarna, niet haar sterkste onderdeel maar netjes uitgevoerd. Ze kreeg hiervoor een 13.534 pnt, goed voor een achtste plaats.

Daarna op naar de rekstokoefening…..zou het haar zo gevreesde element deze keer wel in wedstrijdsituatie gaan lukken? Een zo mogelijk nog meer gespannen Dewi begon aan haar inturnbeurt op dit toestel die verre van ideaal was. Dan moet het opeens in de wedstrijd gebeuren en dat is niet lekker om er zo aan te beginnen. Trainster Mariska geeft Dewi nog wat aanwijzingen na aanleiding van haar inturnbeurt en zo startte Dewi haar oefening.

En jawel… deze keer lukt het! Natuurlijk mag het nog netter maar ze liet lukken wat ze moest doen met als gevolg een mooie 12.967 pnt. Ze turnt zich hiermee naar een mooie negende plaats op dit toestel! Goed gedaan wat je moest doen was dan ook de reactie van Mariska na haar oefening.

Het mooie puntentotaal van 52.701 pnt zorgt ervoor dat Dewi in deze wedstrijd de vijfde plaats weet te bemachtigen en zich dus ruimschoots plaatst voor de finale van het bondskampioenschap. Met een beetje meer had er zelfs een podiumplaatsje ingezeten. Dewi zal haar finale turnen in het weekend van 2 en 3 juni in Tilburg. Veel succes met de voorbereiding. [l]

Dewi (l) samen met clubgenootje Alyssa