Nieuwe ondersteuningscursus voor mantelzorgers

ETTEN-LEUR - Op 3 mei is er een informatiebijeenkomst gepland voor naasten die zorg dragen voor een partner met dementie. De bijeenkomst wordt gehouden van 14.00-16.00 uur in het Gezondheidscentrum aan de Kerkwerve, 46, 4873 CJ Etten-Leur.

De aanleiding voor de informatiebijeenkomst is het plan om binnenkort weer te beginnen met een nieuwe ondersteuningsgroep voor naasten van mensen met dementie. Tijdens 6 bijeenkomsten zal er aandacht worden geschonken aan de oorzaken en gevolgen van dementie en het vergroten van draagkracht van u als mantelzorger. We behandelen thema’s zoals oorzaken en gevolgen van dementie, tips en trucs over omgaan met het veranderde gedrag en uw rol als partner of naaste. Er zal bovendien volop ruimte zijn voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. De cursus geeft vooral aandacht aan het geven van ruimte voor jezelf, iets wat mantelzorgers nogal eens vergeten. Toch is dat erg belangrijk want anders houd je het zorgen gewoon niet vol. En als je in het stadium komt van alleen verder moeten, zijn sociale contacten en de invulling van vrije tijd heel welkom. Uit de ervaring in het verleden bleek dat cursisten heel veel steun vinden bij elkaar, ze geven elkaar tips en krijgen vooral erkenning in de groep. Daar kan ook veilig worden gesproken, alles blijft binnen de groep. De groep zal worden begeleid door Marleen Rijken, psycholoog bij Avoord en Jettie van Agtmaal, consulent informele zorg bij Surplus.

Bijeenkomsten
Het is de bedoeling om vanaf eind mei op maandagmiddag te starten met deze bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomst op 3 mei wordt informatie gegeven over de inhoud van de cursus en de deelnemers kunnen antwoord krijgen op eventuele vragen. Wanneer uw partner niet alleen thuis kan blijven kijken we graag met u naar de mogelijkheden van vervangende zorg! Komt u naar de informatiemiddag of wilt u graag deelnemen aan deze ondersteuningsgroep? Meldt u aan via jettie.van.agtmaal@surpluswelzijn.nl of telefonisch via 06-28083540. [l]