Allerlei activiteiten brachten zondag geld in het laatje.
Allerlei activiteiten brachten zondag geld in het laatje. Foto:

Hartverwarmende benefietdag voor Romy van Dongen

ETTEN-LEUR - De benefietdag voor de 20-jarige Romy van Dongen uit Etten-Leur heeft zondag een bedrag opgeleverd van zo'n 1.100 euro. De dag, die zich voltrok in uiterst zomerse omstandigheden, werd gehouden in en om café The Butler op het Raadhuisplein in Etten-Leur.

DOOR PETER HOUTEPEN

De opbrengst van zondag brengt de Stichting Hope for Romy weer een stapje dichter bij het einddoel: 35.000 euro bij elkaar krijgen voor Romy, die kampt met de ziekte van Lyme als gevolg van een tekenbeet tijdens een schoolkamp in 2010. De Etten-Leurse is daar al een jaar of acht ziek van en in Nederland uitbehandeld. Haar ouders, vader Dennis van Dongen en moeder Farisa Jolink, willen met hun dochter naar Duitsland voor stamceltherapie als laatste hoop op herstel van Romy.

Fotoshoot

Daar is echter veel geld voor nodig, inclusief nazorg zo'n 35.000 euro. De kosten van de stamceltherapie worden niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom is in januari van dit jaar de Stichting Hope voor Romy opgericht met als doel om via diverse (sponsor)acties het benodigde geld bij elkaar te vergaren.

Tijdens de benefietdag van zondag waren ook allerlei acties georganiseerd om geld in het welbekende laatje te brengen. Zoals bijvoorbeeld een veiling, nagels lakken, de verkoop van cupcakes, een loterij met gesponsorde prijzen en een fotoshoot met prinses Anna van Frozen. "De cupcakes zijn goed verkocht', zegt moeder Farisa. "Prinses Anna heeft veel kindertjes blij gemaakt en ons jongste lid van de stichting,Tim van de Pol, heeft zondag heel hard gewerkt om geld in te zamelen voor Romy. Dat was hartverwarmend."

Cars show

Ook de cars show, die georganiseerd werd door Bas van Ooteghem met zijn autoclub Stammed.elite op het Raadhuisplein, trok veel bezoekers. Farisa: "Het was vooral ook een heel gezellige dag. Romy zelf heeft er ook enorm van genoten en het goed volgehouden. Alle drukte en aandacht hebben wel veel energie van haar gevergd. Deze week heeft ze dan ook nodig om weer volop bij te kunnen tanken. We gaan in elk geval de goede kant op met onze inzameling voor de stamceltherapie voor Romy. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor."

Lopen

Met de opbrengst van 1.100 euro van zondag is nu bijna een derde deel van het benodigde bedrag binnen. "Inclusief de benefietdag zitten we nu op 29,7 procent."

Komende zaterdag, 14 april, gaat een team van lopers namens de stichting meedoen aan Lopen voor Lyme. Dit is een landelijke actie voor (alle) Lyme-patiënten. De bedoeling is dat alle lopers zo veel mogelijk geld bij elkaar rapen om tot een zo mooi mogelijk eindbedrag te komen.[l]