Grote vreugde na de overwinning op Sprundel
Grote vreugde na de overwinning op Sprundel Danny Wouters

DSE MO 13-1 en Soccer Upgrade

ETTEN-LEUR - Zaterdag 7 april stond de streekderby tegen Sprundel op het programma. Doordat we de afgelopen 3 wedstrijden gewonnen hadden stonden de meiden bovenaan samen met VVR. Het schoolkamp van de 4HK zorgde ervoor dat enkele meiden zich ziek moesten afmelden waardoor we met 1 wissel naar Sprundel reden. Enkele meiden waren zenuwachtig voor deze wedstrijd want een paar maanden geleden was het nog 3-3 geworden.

Na een goede warming-up begonnen we onder een stralend zonnetje aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren duidelijk voor Sprundel maar echt grote kansen kregen ze niet en als dat al zo was dan stond Vera, onze keepster, haar vrouwtje. De meiden van de MO13 hadden moeite met elkaar te vinden, ze kwamen niet in hun spel en misschien was het de druk van het willen en moeten winnen.

Langzaam aan richting het einde van de eerste helft werd DSE duidelijk sterker, er volgde zelfs goede kansen maar het bleef aan de ander kant opletten voor de snelle aanvalsters van Sprundel. Halverwege de wedstrijd klonk het signaal voor de rust van de uitstekend leidende en debuterende vrouwelijke scheidrechter.

In de rust gaf de trainer aan wat de meiden konden verbeteren en dat leek te werken……
Gelijk na de aftrap van Sprundel werd de bal onderschept en stonden ineens drie meiden voor het doel. Helaas ging de bal er niet in maar de toon was gelijk gezet. DSE zette de tegenstander vervolgens goed vast en gaf vrijwel geen kans meer weg. Er werd weer overgespeeld en bij vlagen stuurde ze de tegenstander van het kastje naar de muur.

Uit een corner van Sterre wist Milou in een ouderwetse scrimmage de bal in het doel te schieten. In het vervolg van de wedstrijd kreeg DSE steeds meer ruimte hierdoor kregen Pien, Demi en Lieke mooie kansen om de score te vergroten wat helaas net niet lukte.
Tien minuten voor tijd is het echter wel raak, een corner van Sterre draait zo in een keer in het doel 0-2. Wat volgt is een explosie van vreugde de overwinning lijkt veilig. Pien zorgt vijf minuten voor tijd voor de 0-3 en dat de 3 punten met ons mee naar huis gaan. Na het laatste fluitsignaal bedanken de meiden op hun manier het meegereisde publiek.

Volgende week wacht de meiden de thuis de topper tegen VVR, een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2. De meiden hopen dat jullie ze komen steunen, ze zien jullie graag terug thuis op sportpark Hoge Neerstaat om 9:00 uur!