Deelnemers aan de Diabetes Challenge.
Deelnemers aan de Diabetes Challenge. Foto:

Etten-Leurenaren lopen mee met landelijke diabetes challenge

ETTEN-LEUR - Al een aantal jaar loopt een grote groep Etten-Leurenaren mee met de landelijke diabetes challenge vanuit Medisports. Dit is voor mensen met en zonder diabetes met als doel aandacht voor diabetes.

Maanden wordt er onder begeleiding van vrijwilligers elke week gelopen om tijdens de finale op 30 september met deelnemers uit heel Nederland de finale te lopen rondom Papendal.

Op 12 april is de start met een voorlichtingsavond bij Medisports om 20.00 uur. Daarna starten ze op 16 april, elke maandag, met wandelen vanaf het van Bergenplein. Elke wandeling kan anders zijn en doel is steeds verder te kunnen wandelen.

Deelname aan de wandelingen is gratis. Aanmelden kan via https://www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondwandelenetten-leur/

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns diabeteszorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september 2018. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (29 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatstekilometers afleggen.De doelstelling van de BvdGF in 2018 is om op 200 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen. Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven. [l]

Deelnemers Diabetes Challenge.