De huiskamer van wijkgebouw De Gong met doorkijk naar de opgeknapte sporthal. FOTO STELLA MARIJNISSEN
De huiskamer van wijkgebouw De Gong met doorkijk naar de opgeknapte sporthal. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

Wijkgebouw De Gong officieel heropend

ETTEN-LEUR - Het vernieuwde wijkgebouw de Gong van wijkvereniging buurtbelang Grauwe Polder aan de Trompetlaan in Etten-Leur heeft zondag zijn deuren geopend. Wijkwethouder Ron Dujardin verrichtte met verve de openingsceremonie.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

Voorzitter Caroline Nuiten zucht opgelucht. "Het is prachtig geworden", zegt ze. De opening van het verbouwde wijkgebouw liet maanden op zich wachten vanwege een lekkage in de nieuwe keuken, die voor een aanzienlijke waterschade zorgde. Een tegenslag voor de wijkvereniging die de plannen voor een grootse opening op een laag pitje moest zetten.

Stamtafel

"Eind februari was de waterschade hersteld", vertelt Nuiten. "Toen konden wij als wijkvereniging aan de gang met de inrichting." Die inrichting is smaakvol uitgevoerd in de kleurstelling wit en zeegroen met geel als accentkleuren. "Alles hebben we", zegt de voorzitter, "die prachtige, drie meter lange stamtafel en de vier klepbanken met opbergruimte die gemaakt zijn door leerlingen van het Munnikenheide College onder leiding van Maarten Vermeulen, de overige meubels en alles wat we verder nodig hebben. Behalve de lampen voor boven de tafel. Daar is iets mee mis gegaan bij de bestelling." Die lampen worden, om de verbondenheid met de in aanbouw zijnde Brede school Sonate te tonen, uitgevoerd in de kleuren van de deelnemende scholen.

Belangstelling

In de huiskamer aan de stamtafel genoten bezoekers zondag van smakelijke hapjes en drankjes en kinderen wisten hun weg te vinden naar de opgeknapte sporthal. Via de doorkijk vanuit de huiskamer was daar een mooi zicht op. In de grote zaal waren diverse presentaties van wijkactiviteiten zoals de buurtpreventie en de breiborsten. "Zo noemen wij dat", lacht Nuiten. Een demonstratie line dance wist de aandacht van de bezoekers vast te houden.

Feestweek

De voorzitter van de wijkvereniging maakte van de gelegenheid gebruik om eenieder te bedanken die een bijdrage had geleverd aan de totstandkoming van de verbouw. Tevens kondigde zij het begin van de feestweek aan die eindigt op zondag 22 april. Informatie over activiteiten in het wijkcentrum wordt gegeven via schermen voor het raam naast de entree en in de huiskamer. Daarnaast is het nodige te vinden op Facebook en op de website. "Die is nog niet helemaal klaar, maar daar wordt aan gewerkt." Helemaal nieuw in het programma van de wijkvereniging is het repair café waar op zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur handige handen bereid zijn om kapotte spullen te repareren. "Goed voor de sociale contacten en voor het milieu", vindt Nuiten.[l]