Tweede plaatsen turven.
Tweede plaatsen turven. Daniel Kandel

Rugbyclub Etten-Leur op toernooi met de Turven

ETTEN-LEUR - We mochten zaterdag naar Boxtel. Toernooi met de Turven het jongste team van REL (7-8 jaar). Met een mooie selectie afgereisd. Een mooi toernooi, met een 12 tal teams, een mooie uitdaging.


De eerste wedstrijd tegen het thuis team RC Ducks. Mooie acties, goed overspelen, en zeer mooie tries gemaakt. Eerste overwinning, mede door hele mooie acties van Damian en Max, 8-5 in het voordeel van REL. Meteen aansluitend, tegen de Dukes 1. Hier was het spannend tot het einde, met mooie tries van onder andere Kick en Hugo, en heel mooi spel tussen Simon en Bink bepaalde de uitslag met maar 1 punt in ons voordeel. REL is op dreef. De verdediging staat als een huis, en aanvallend zijn we lekker bezig.

Na rust even onze oude clusterpartner Tilburg “op bezoek” leuke wedstrijd. En over en weer mooie kansen, en veel tags gepakt. Meest in de tags dit toernooi door Ylja. (bij 2 tags tegelijk, gaat de bal naar jou team). Ook deze wedstrijd werd gewonnen met een minimaal verschil. Maar winnen is winnen... Strijden om plek 3 tegen de Oysters (Oisterwijk) met 5-1 waren we zeker een maatje te groot, voor dit team. We hebben mooie acties gezien, en er werd veel overgespeeld. Lucas pakte in een mooie actie ook een tag van een losgebroken speler. Rest de finale.

BREDA-1 een waardige tegenstander, maar zeker niet onmogelijk. Helaas, deze wedstrijd was niet onze beste. We lieten ons een beetje hangen, misschien waren we al moe, en geen kracht meer. Door wat “dwalingen” van de scheids uiteindelijk verloren. Wel scoorde Bruce wederom 2 tries in deze wedstrijd, met als totaal 9 tries over het toernooi. Met daarbij mooie acties en samenspel, en terechte winnaar Bruce, als Man of the Match. Een top prestatie van REL, om 2e te worden op een erg druk bezet toernooi. Trots op de Boys! [l]

2de plaatsen turven