Streep door coalitie APB, CDA en Ons Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Er komt zo goed als zeker geen coalitie tussen de drie partijen die in Etten-Leur de meeste stemmen binnenhaalden.

DOOR PETER HOUTEPEN

De onderhandelingen over een coalitie tussen het Algemeen Plaatselijk Belang (APB), CDA en Ons Etten-Leur, samen goed voor 17 van de 27 zetels, zijn voortijdig stopgezet.

Twijfels

Aanleiding voor het beƫindigen van de gesprekken is het feit dat bij het APB twijfel bestaat of de samenwerking tussen de partijen het vier jaar vol zal houden. De vertegenwoordigers van de drie fracties zijn twee keer bij elkaar gekomen. Gezien het verloop van deze gesprekken, heeft procesbegeleider Frans Dingenouts afgelopen zaterdag de lijsttrekkers uitgenodigd om het proces tot dat moment te bespreken Hieruit is naar voren gekomen dat er te veel twijfels zijn over een succesvol verder verloop van de onderhandelingen. De drie partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Op donderdag 19 april is er een openbare bijeenkomst over het vervolg van het coalitieproces met alle acht fracties in de gemeenteraad.

Zonde

Lia Boeren van Ons Etten-Leur zegt het zonde te vinden te zijn afgehaakt net nu de onderhandelingen de inhoudelijke fase in gingen. "We staan open om terug aan te schuiven bij de onderhandelingen, maar dan wel als alles open en eerlijk vanaf het begin besproken wordt."