Tim Helmons
Tim Helmons Karate Do San

Tim Helmons pakt brons in Neerpelt, België

ETTEN-LEUR - Zondag 16 april stond er een mooi en groot internationaal toernooi op de agenda voor Tim Helmons. Hij deed mee aan het Internationale Zipangu Pro toernooi in Neerpelt (België).

Het toernooi startte met een mooie presentatie van alle deelnemers, die op een stampende beat het wedstrijdterrein op kwamen lopen. Daarna volgde een gezamenlijke openingsgroet.

Tim zat in een grote poule met sterke deelnemers.

De eerste wedstrijd begon hij al snel met een voorsprong op zijn tegenstander. De hele wedstrijd bleef hij op voorsprong en liet hij sterk karate zien. Precies tijdens de zoemer die het einde van de wedstrijd aangaf, scoorde zijn tegenstander met een trap op de rug, waardoor Tim de wedstrijd helaas met één punt verschil verloor.

Tim liet zich niet uit het veld slaan en vol zelfvertrouwen en goede moed begon hij aan de strijd om de derde plaats.

De tegenstander was bijna twee koppen groter, maar had geen schijn van kans. Tim was scherp en gefocust en stond al snel op een grote voorsprong. In het heetst van de strijd maakte hij een prachtige mawashi geri (hoge trap tegen het hoofd). Omdat de tegenstander zijn dekking niet hoog genoeg had, raakte Tim met zijn voet het hoofd van de tegenstander.

Daarom kreeg Tim helaas geen punten, omdat in zijn leeftijdscategorie het hoofd nog niet geraakt mag worden. De tegenstander was echter diep onder de indruk.
Tim liet zich niet uit het veld slaan en maakte daarna nogmaals een prachtige mawashi geri. De wedstrijd was gewonnen. Een prachtige bronzen medaille voor Tim!

Hij gaat zich nu voorbereiden op zijn volgende grote (internationale) toernooien in Apeldoorn en Roosendaal.

Agendatip: 12 mei: 16e Open West Brabantse in Roosendaal.

www.karatedosan.nl - 06-24222772. [l]

Tim Helmons