Jeanny Nowak zingt een zelf geschreven nummer voor de burgemeester.
Jeanny Nowak zingt een zelf geschreven nummer voor de burgemeester. Foto:

Burgemeester op bezoek bij het Seniorenhart

ETTEN-LEUR - Afgelopen vrijdag was de burgemeester, Miranda de Vries, op bezoek bij het Seniorenhart in de Nieuwe Nobelaer. Het Seniorenhart is opgericht door Els de Lange- van Haperen.

Zij organiseert elke vrijdagochtend leuke, gezellige bijeenkomsten voor senioren. Er worden steeds verschillende activiteiten aangeboden. Denk hierbij aan theatersketches, meezingen op muziek, geheugentraining, leuke themaochtenden, workshops, bewegen, spellen etc. Er wordt gestart met een gezellig kopje koffie/thee.
Ook geeft Els een ritmische workout voor 'stoere vrouwen 50+' Op leuke muziek uit hun tijd combineren zij spierversterkende en lenigheidsoefeningen met dans.
De stoere vrouwen 50+ gaven vrijdag een spetterende demonstratie aan de senioren en de burgemeester. Vervolgens was er nog een grappige sketch over een cursus 'plat Etten-Leurs'. Hierbij zong Jeanny Nowak, een van de senioren, een zelf geschreven nummer over het bekende 'Etten-Leurs plangeske' van Frans Verschuren. Zij begeleidde zichzelf met gitaar. Els was de juf en gaf de cursus met veel humor. De burgemeester kent vanaf nu ook ons mooie dialect.
Els vertelt dat er de komende maanden mei en juni elke donderdag (behalve op Hemelvaartsdag) van 14.00-15.00 uur, bij de Westpolderplas en van 19.00uur tot 20.00 uur in het Oderkerpark, voor vrouwen 50+ een ritmische workout gegeven wordt. Aansluitend is het gezellig nakletsen onder het genot van koffie /thee.
Meer informatie: Els de Lange-van Haperen 06-31536511,
www.seniorenhart.nl [l]