Bestuurder viert begin verjaardag op bijzondere manier

ETTEN-LEUR - De bestuurder van een auto in Etten-Leur heeft vrijdag het begin van zijn verjaardag op wel heel bijzondere wijze gevierd.

DOOR PETER HOUTEPEN

De politie ontving donderdagavond een melding van een materiƫle aanrijding aan de Klappenberg in Etten-Leur. Ter plaatse bleek de bestuurder van een voertuig de bocht te hebben gemist en hierbij een boom geraakt te hebben.

Blaastest

De chauffeur was met met de schrik vrijgekomen, maar na een blaastest ter plaatse werd het de politie al snel duidelijk dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij werd daarom meegenomen naar het bureau. Hier leverde een controle op het gebruik van alcohol een waarde op van 390 ugl, ruim meer dan de toegestane 220 ugl.

Felicitaties

Tijdens het verhoor van de chauffeur, dat net na middernacht plaatsvond, bleek de verdachte ook nog jarig te zijn. Nadat de agenten de felicitaties aan hem hadden overgebracht, werd hij door de politie weer heengezonden.

Rechter

De man mag zich op een later tijdstip voor de rechter komen verantwoorden voor het rijden van een voertuig onder invloed van alcohol. Het is niet bekend hoe de man zijn verjaardag de rest van de dag heeft gevierd...[l]