Tim Helmons (r) en Sem Roovers (l).
Tim Helmons (r) en Sem Roovers (l). Karate Do San

Tim Helmons en Sem Roovers succesvol in Apeldoorn

ETTEN-LEUR - Zondag 22 april vond de Smaal Cup plaats in Apeldoorn. Een mooi Internationaal open karate toernooi met een hoog niveau aan deelnemers voor zowel jeugd als senioren. Tim Helmons en Sem Roovers (beiden lid van Karate Do San) deden mee aan dit toernooi.

De poule van Tim begon om 13.30 uur. Hij kwam uit in de categorie 12/13 jaar -48 kg. Vol zelfvertrouwen en goede moed begon Tim aan zijn wedstrijd. Scherp en gefocust wist hij zijn eerste tegenstander te verslaan. Dit smaakte naar meer. Zijn tweede wedstrijd wist hij ook met een ruime overwinning naar zich toe te trekken. In de halve finale waren de karateka’s wat voorzichtiger. Uiteindelijk was dit voor ieder van hen een kans voor de finaleplek. De eindstand was 1-1, maar omdat Tim het eerste punt had gescoord, won hij de wedstrijd. Tim was in vorm en ging voor de winst. Er volgde een mooie wedstrijd waarbij hij de finale met een ruime overwinning (5-0) volledig naar zich toe wist te trekken. Goud voor Tim!
Om 14.45 begon de poule van Sem. Hij kwam uit in de categorie 14/15 jaar -57 kg. Sem begon zijn eerste wedstrijd scherp. Er volgde een mooie wedstrijd die op het nippertje door hem werd verloren. Zijn tegenstander won daarna al zijn wedstrijden, waardoor Sem mee mocht doen met de strijd om de derde plaats. Vol strijdlust begon Sem aan de wedstrijd. Het was erop of eronder want beide karateka's wilden de podiumplaats winnen. In het heetst van de strijd vloerde Sem zijn tegenstander en maakte deze actie zeer mooi af. 3 Punten als beloning. De wedstrijd was gewonnen. De derde plaats is voor Sem!
De jongens bereiden zich nu voor op hun volgende grote toernooi: Op 12 mei vindt in De Roos te Roosendaal de 16e Open WestBrabantse plaats. www.karatedosan.nl[l]