Aan het eind van dit schooljaar komt er een eind aan het gebouw waar 43 jaar les is gegeven. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
Aan het eind van dit schooljaar komt er een eind aan het gebouw waar 43 jaar les is gegeven. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN Foto:

Daltonschool 't Carillon organiseert reünie

ETTEN-LEUR - Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw van Brede school Sonate in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur, de plek waar de leerlingen van Daltonschool 't Carillon, nu nog gevestigd aan de Triangeldreef, in het nieuwe onderwijsjaar les gaan krijgen.

DOOR PETER HOUTEPEN

De leiding van de school wil niet zomaar de oude locatie verlaten. Voordat de sloophamer het oude gebouw laat verdwijnen, wordt er voor oud-leerlingen, (oud)leerkrachten, (oud)-medewerkers, OR en MR-leden en andere betrokkenen een reünie georganiseerd. Die gaat plaatsvinden op zaterdag 30 juni tussen 13.00 en 16.00 uur.

43 jaar

In 2015 vierde 't Carillon zijn 40-jarig bestaan. Dat betekent dat met de sloop, die vermoedelijk na het einde van dit schooljaar aanvangt, een einde komt aan de 43-jarige geschiedenis van dit onderwijsgebouw in wijk de Grauwe Polder. 't Carillon wordt onderdeel van Brede school Sonate, die bij het begin van het schooljaar 2018-2019 in gebruik wordt genomen.

Aftrap

Toenmalig burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot gaf eind oktober vorig jaar de aftrap voor de bouw van deze laatste Brede school in Etten-Leur. Dat gebeurde onder het toeziend oog van leerlingen en personeel van de basisscholen 't Carillon, de Klankhof, 't Carillon, het Kompas en de kinderen en leidsters van Kindercentrum Bellefleur: de toekomstige gebruikers van Sonate.

Woningen

Op de plek van 't Carillon worden in de toekomst maximaal twintig woningen gebouwd met een maximale hoogte van elf meter. De doelgroep is één- en tweepersoons huishoudens. De woningen worden gebouwd volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat wil zeggen dat de toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar zijn. Ze kiezen een architect en een aannemer en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces.

Foto's

De reünie van Daltonschool 't Carillon op zaterdag 30 juni is volgens de organisatie een goede reden om nog een keer een kijkje te nemen in de oude school, de sfeer te proeven en herinneringen op te halen. "Bovendien is het een prima gelegenheid om bij te praten en oude foto's te bekijken." De deelname is gratis en frisdrank is tegen een kleine vergoeding te verkrijgen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar reuniecarillon@gmail.com. Dit kan tot 16 juni onder vermelding van uw volledige naam en geboortejaar. Ook is er een Facebookaccount aangemaakt waar informatie over de reünie op staat: https://www.facebook.com/pages/Bs-T-Carillon/357417500996154[l]