Hoogstaand voetbal. FOTO ANDRÉ NOUWS
Hoogstaand voetbal. FOTO ANDRÉ NOUWS André Nouws

Unitas JO13-1 verslaat Zeelandia Middelburg JO13-1 met ruime cijfers

ETTEN-LEUR - Na de ruime overwinning tegen Papendrecht vorige week stond vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen Zeelandia/Middelburg op het programma.

Het was warm vandaag, het kwik zou oplopen tot een graad of 25 maar hier hadden de spelers in het begin geen last van.
Unitas begon scherp aan het duel. In de 2e minuut onderschepte Neri een hoge bal in de zestien, de bal kwam terecht bij Milan. Helaas kon hij niet vol uithalen en belandde het schot in de handen van de keeper. Vier minuten later schoot Arda een afvallende bal in de handen van de keeper. In de 8e minuut mocht de thuisploeg aanleggen voor een vrije trap. Arda pakte de bal, legde hem weg, keek nog naar de verre hoek en legde de bal hoog in de hoek, 1-0.
In de 10e minuut was er het eerste gevaar van Zeelandia. Een corner werd ingekopt, maar Sulo bracht goed redding en de bal kon hierna weggewerkt wordend door Tom. Unitas kwam met de schrik vrij.
Een minuut later gaf Arda een schitterende pass vanaf de middellijn op de op links opgekomen Stan. Hij liep alleen door op de keeper, bleef ijzig kalm en schoof de bal langs de keeper, 2-0.
Unitas geloofde het hierna wel en begon te verslappen. Er ontstond een gezapig duel waarbij Zeelandia langzaam weer in de wedstrijd kwam en het gevoel kreeg dat er vandaag misschien wel iets te halen viel.
Dit resulteerde in de 26e minuut in een doelpunt. Een vrije trap van Zeelandia werd voorgegooid. Er ontstond een scrimmage voor de goal waarbij de bal tot 3x toe half weggewerkt werkt door Sulo, Tijs en Jason maar uiteindelijk ging de bal er toch in, 2-1.
In de 2e helft begon Zeelandia voortvarend. Unitas verloor de grip op de wedstrijd en Zeelandia drong aan. Veel duels gingen verloren en de gasten gooiden de beuk erin.
Toch kreeg Zeelandia pas in de 11e minuut de eerste kans van de 2e helft. Uit een corner werd de bal over gekopt. Het was billenknijpen op de bank omdat je voelde dat het wachten was op de 2-2.
Tot de 25e minuut kwam……Milan gaf een diepe bal op Stan. Met een man half hangend aan zijn shirt proberend hem uit balans te brengen snelde hij richting doel, alleen op de keeper af. Wederom bleef hij kalm en weer schoof hij de bal langs de keeper, 3-1.
Twee minuten later was het Anouar die Neri de diepte in stuurde. Ook hij kwam alleen voor de keeper en ook hij schoot de bal binnen, 4-1.
Wederom een goede overwinning van Unitas.

Toernooischema
Doordat de toernooien dit seizoen later vallen dan voorgaande seizoenen is ons toernooischema ook wat later inzichtelijk dan normaal.
Alle inschrijvingen zijn definitief en bevestigd door de commissie. Wij verzoeken jullie vriendelijk om de gemaakte afspraken met de organiserende vereniging na te komen.
Vaak is er sprake van uitwisseling van teams die ook op onze toernooien aanwezig zijn (zonder tegenstanders geen toernooi natuurlijk).
Er kunnen nog aanvullingen komen. Voor vragen kunnen jullie altijd per mail bij de toernooicommissie terecht via toernooi@unitas30.nl.
Ook zullen de toernooien in het wedstrijdschema van de teams op de site en unitas app worden ingevoerd. [l]