Jan Arnouts aan het biljart
Jan Arnouts aan het biljart jan rosmulder

De Distel eindigt als derde in 1e divisie driebanden

ETTEN-LEUR - Het driebandenteam van De Distel heeft afgelopen weekend op de laatste speeldag van de competitie met 4-4 gelijk gespeeld tegen La Plaza in Hoensbroek.

Peter van Nassau verloor van een goed spelende Paul Wallerand (La Plaza) met 17-35 in 32 brt. Op de andere tafel trof Adrie Demming een subliem spelende tegenstander Mathy Monnissen. Deze biljarter van La Plaza maakte de ene serie na de andere en was in slechts 14 brt. Bij de finish voor zijn 35 te maken caramboles. Een partijmoyenne derhalve van 2.500 !! Na de pauze speelde Etten-Leurenaar Jan Arnouts tegen de Luikenaar Alain Clabots. Jan speelde een matige wedstrijd en won met 40-28 in 41 brt. Op de andere tafel speelde Therèse Klompenhouwer haar laatste wedstrijd voor De Distel. De tweevoudig wereldkampioen en 6 x Europees kampioen bij de dames gaat volgend seizoen spelen bij promovendus Burgmans Biljarts uit Bergeijk. Zij speelde wederom een degelijke partij en won van Roy Zielemans ( La Plaza) met 40-31 in 32 brt. In de eindstand is De Distel op de 3e plaats geëindigd achter kampioen Burgmans Biljarts en Team Hilvarenbeek. Volgend seizoen speelt De Distel met de spelers Jan Arnouts, Adrie Demming, Erwin Hens en Johnny Brouwers.

De spelers van De Distel willen de supporters, arbiters en schrijvers bij hun thuiswedstrijden van harte bedanken voor hun steun in het afgelopen seizoen.

De individuele resultaten van de spelers zijn: (gesp. - m.p. - alg.moy.)
Therèse Klompenhouwer 21-26-1.158
Jan Arnouts 22-35-1.113
Adrie Demming 21-34-1.037
Peter van Nassau 20-16-0.672 [l]

Jan Arnouts aan het biljart