Kado's werden er niet gegeven in Achtmaal
Kado's werden er niet gegeven in Achtmaal Fred van Toledo

KNVB bekerfinales bij v.v. Internos

ETTEN-LEUR - Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) worden een aantal bekerfinale wedstrijden gespeeld bij vv Internos.

Om 10.00 uur staat de vrouwen B-categorie op het programma. Dit is Oranje Wit VR1-Achtmaal VR1.
Om 11.00 uur staat de vrouwen A-categorie op het programma. Dit is ST Sparta of JVOZ VR1-FC Eindhoven AV VR2.
Om 14.30 uur staat de heren standaard op het programma. Dit is Goes of Cluzona-Uno Animo.

Internos liet nu onnodig punten achter in Achtmaal

In Achtmaal moest Internos afgelopen zondag zijn om tegen de plaatselijk v.v. Achtmaal aan te treden. Net als de tegenstander van vorige week, Gesta, hard aan het knokken om degradatie te ontlopen. Internos begon in ieder geval beter dan vorige week en maakt ook niet de blunders die vorige week ten grondslag lagen aan de 2-0 achterstand bij rust. Maar ook nu bleek dat Internos ondanks het betere voetbal moeite heeft met het fysieke spel van de tegenstander. Halverwege de eerste helft kwamen die dan toch op voorsprong. Een solo van een Achtmaal speler bekroonde hij met een raak schot vanaf de 16. Internos kon weer gaan inhalen. Dit keer wist men nog voor rust de gelijkmaker te maken. Een corner van links werd mooi ingekopt door Jelle die precies op het juiste moment op dook om raak te koppen pal voor rust. In de tweede helft verstevigde Internos zijn greep maar het was Achtmaal dat de grote kans kreeg. Keeper Merijn kwam “ongelukkig” in botsing met een alleenstaande Achtmaal aanvaller in een uiterste poging om een voorzet van rechts te onderscheppen, de scheidsrechter zag er een penalty in. Dit maal geen van Gaal truc maar Merijn mocht blijven en deed het goed, hij plukte de bal uit de rechter beneden hoek. Daarna was de beurt aan Internos dat grote kansen creëerde maar ook een penalty nodig had om voor te komen. Het was Jordi die onhoudbaar inschoot. Achtmaal ging aandringen, Internos kreeg grote kansen maar benutte ze niet. Dat kwam ze duur te staan want in de 90e minuut was het een Achtmaal aanvaller die van rechts naar binnen kwam en de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek krulde. En weer kan Internos naar huis met te weinig punten, achtmaal toch een beetje feestvierend achterlatend. Twintig mei kan er thuis nog revanche worden genomen in de laatste thuis wedstrijd van het seizoen.