Alex van Suffelen op weg naar de Wado TOtaal karate titel
Alex van Suffelen op weg naar de Wado TOtaal karate titel Foto: Con Voermans

Karate-do SAN 16e open Toernooi

ETTEN-LEUR - Karate do SAN, houdt zaterdag 12 mei in sporthal in de Roos te Roosendaal haar 16e open toernooi, genaamd de Open West Brabantse.

Het is weer volle bak zoals het al de afgelopen 4 jaar was. Uit heel Nederland, Belgiƫ, Duitsland en zelfs een persoon uit India zullen op de mat het beste van zichzelf laten zien. De gehele A selectie en een groot deel van de B selectie van Karate-do SAN zullen op het toernooi actief zijn. De coaches hebben er zin in, de vrijwilligers zijn er klaar voor.

Op het toernooi zal ook weer de wedstrijdvorm TOtaal karate te zien zijn. Een door de leraar, Con Voermans, zelf ontwikkelde karate vorm. Zowel als wedstrijdvorm maar sinds maart ook als DAN Platform gecapteerde karate stijl. Het Kumite, of wel So-go ichi Shobu zal voor de tweede maal op het programma staan, met 2 toppers erin, Alex van Suffelen (Ned Wado TOtaal karate kampioen) en Daniel Sabanovic (oud wereld kampioen). Het TOtaal kata zal voor de eerste maal gepresenteerd worden aan het groter publiek. Wat TOtaal kata zo speciaal maakt is dat het gevecht in de kata zichtbaar is, men moet voordat ze kata draaien ook eerst volle technieken laten zien op een stootkussen.

Agenda tip:

Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate.

www.karatedosan.nl - 06-24222772. [l]

Alex van Suffelen op weg naar de Wado TOtaal karate titel