De nieuwe Nederlandse recordhouders van Hieronymus. Nadja Wortel, Eva van Ginneken, Marlijn Hendriksen en Selene Wortel (vlnr).
De nieuwe Nederlandse recordhouders van Hieronymus. Nadja Wortel, Eva van Ginneken, Marlijn Hendriksen en Selene Wortel (vlnr). Harold Matla

Selene en Nadja Wortel nu Nederlands recordhouder lange baan

ETTEN-LEUR - Van 3 t/m 6 mei reisde een hele delegatie uit Etten-Leur naar Den Haag om te zwemmen op het Open Nederlandse masterkampioenschap lange baan. Ook de zussen Selene en Nadja Wortel, die voor ZPV Hieronymus uitkomen, kwamen in actie. Met succes!

Selene zwom 4 individuele afstanden. Op 2 afstanden zwom ze een nieuw persoonlijk record (pr). Op de 50 meter rugcrawl eindigde ze als uiteindelijk als 5e, terwijl ze als 11e was ingeschreven. Ze zwom haar oude pr uit 2013 uit de boeken (33.44). Ook op de 200 meter wisselslag zwom ze sneller dan ooit. Met haar 2.29.11 eindigde ze als eerste en werd ze dus Nederlands masterkampioen in de categorie dames 20+. Op de 50 meter schoolslag wilde ze graag het Nederlandse masterrecord zwemmen van 34.18. Helaas kwam ze net tekort en tikte ze na 34.44 aan, 0.21 boven haar pr. Wel genoeg voor de titel Nederlands masterkampioene van 2018. Tenslotte zwom ze nog de 100 meter vlinderslag. Uiteindelijk stijgde ze 2 plaatsen in het klassement en eindigde ze net naast het podium op een vierde plaats in 1.09.63.
Nadja zwom 2 individuele afstanden. Op de 50 meter schoolslag won ze de bronzen medaille in 36.66. De 200 meter rugcrawl bouwde ze goed op en ze tikte aan in 2:36.64. Uiteindelijk goed voor een 5e plaats bij de dames 20+.
Op de estafettes werden de dames gecompleteerd door Marlijn Hendriksen en Eva van Ginneken. De 4x100 meter vrijeslag was de eerste estafette die zaterdag op het programma stond. Het team had haar zinnen gezet op het Nederlands masterrecord dat op naam stond van TriVia (Groningen) dat in 2015 4.16.70 zwom. Dit record werd verpulverd door de dames van Hieronymus met een tijd van 4.06.67. De dames wonnen hiermee een gouden medaille en een hele leuke knuffelbeer. Gemotiveerd door deze winst, probeerden ze het kunstje op de 4x50 meter wisselslag te herhalen. Dit lukte! Met 2.06.85 zwommen ze 4 seconden onder het record. Voldaan en vergezeld met maar liefst 8(!) knuffelberen gingen de dames weer huiswaards om zich voor te gaan bereiden op de Regionale kampioenschappen later deze maand. [l]

De nieuwe Nederlandse recordhouders van Hieronymus. Nadja Wortel, Eva van Ginneken, Marlijn Hendriksen en Selene Wortel (vlnr.)